Ковельська художня школа відзначила 30-річчя

Ковельська художня школа відзначила 30-річчя
Ковельська дитяча художня школа відзначила 30-літній ювілей з часу заснування.

Про це повідомляє Волинська регіональна дирекція НСТУ.

Сьогодні заняття в школі відвідують понад 200 дітей та дорослих. Стати учнем може кожна дитина — творчий відбір у школі не практикують.

– Наша школа не може вчити тільки обдарованих дітей, – каже директор закладу Олена Цьомик. – Ми вчимо тих, хто прагне естетичного виховання, хто хоче наблизитися до мистецтва. І потім з цих дітей ми виокремлюємо тих, хто має талант.

В останні роки все більше ковельських дітей бажають вчитися малювати, пізнавати основи образотворчого мистецтва. Серед таких — Анастасія Годовицька. Дівчина розповідає:

– Художню школу я відвідую вже 6 років. Вчителі мене навчили малювати практично “з нуля”. І я дуже за це вдячна Людмилі Дятел і Олені Цьомик. Дуже люблю композицію. І наших вчителів.

Художня школа має усталені традиції. Пліч-о-пліч тут працюють і досвідчені викладачі, і вчорашні випускники закладу, як, наприклад, Іванна В’юн. 1999 року вона закінчила художню школу. Потім – Львівську національну академію мистецтв, і в 2008 році пішла працювати.

– Кожен із нас — як член однієї родини, а наша школа — це невеличка квартира, – розповідає Олена Цьомик. – Ми живемо в цій школі. Такої атмосфери немає в загальноосвітній школі. І ми її бережемо.

Заклад носить ім’я Андроника Лазарчука, який народився в селі Уховецьк Ковельського району. Віктор Рудень — не лише земляк талановитого художника та педагога, а й палкий шанувальник його творчості. Розповідає:

– Дуже приємно, що наша школа носить ім’я Андроника Лазарчука. Я, можна сказати, виховувався на його картинах, бо в нас в селі Уховецьк був краєзнавчий музей, всі його картини я добре знав, бо кожного тижня була нагода там бувати.

– У Ковельській дитячій художній школі знають і цінують педагогічну спадщину Андроника Лазарчука, каже викладачка Мирослава Гудим. – Коли він прибув у місто Борзна, там він відкрив художню студію. І саме в цій студії виховалося ціле покоління талановитих українських художників. Так і ми продовжуємо в нашій художній школі педагогічні традиції, які запроваджував у своїй практиці Андроник Лазарчук

Свої творчі роботи вихованці художньої школи презентують на ріноманітних виставках та конкурсах. Ювілейну виставку творчих робіт учнів дитячої художньої школи можна оглянути в галереї мистецтв Ковельського історичного музею.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельська художня школа відзначила 30-річчя
17 жовтень, 2017, 11:22