У Луцьку мешканці будинку нарікають на відсутність гарячої води

У Луцьку мешканці будинку нарікають на відсутність гарячої води
Мешканці багатоквартирного будинку нарікають на відсутність гарячої води у своїх квартирах. Аби не втратити субсидію, їм доводиться вчасно сплачувати за холодну «гарячу» воду.

Про це йшлося сьогодні, 17 жовтня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, - пише Волинь.info.

Звернення мешканців будинку № 33 вулиці 8 Березня щодо відновлення гарячого водопостачання.

Протягом останніх двох місяців у другому під’їзді будинку немає гарячої води. Для вирішення цього питання мешканці звернулися до ДКП «Луцьктепло». На день обстеження працівниками будинку вода з’явилася, але у той же день пропала. Зі слів працівників ЖКП № 3 вся справа у насосному обладнанні, яке подає гарячу воду. Мешканці вважають, що ДКП «Луцьктепло» виключає це обладнання для економії.

Тим часом мешканці будинку змушені сплачувати за гарячу воду, якої немає, аби виникла заборгованість і не забрали субсидію. Відсутність гарячого водопостачання створює дискомфорт, оскільки немає можливості задовольнити елементарні гігієнічні потреби мешканців.

Представниця будинку розповіла, що вода зараз уже є, однак вона з’являється після 8–9 ранку. Мешканці ж просять гарячу воду на цілий день. ДКП «Луцьктепло» тим часом, зі слів жінки, пообіцяло, що їм зменшать плату за послугу.

Заступник директора з комерційних питань Віктор Мельник пояснив, що там гарячу воду подає не котельня, а центральний тепловий пункт. Він запевнив, що забезпечують нормальне водопостачання. Причина у відсутності в системі верхнього розповітрювача, який дає нормально воді циркулювати по системі. За словами Мельника, ЖКП № 3 не виконує свої функції, а страждають не лише мешканці, а й ДКП «Луцьктепло», бо здійснює перерахунки та зменшує мешканцям оплату. Своїх працівників для проблеми ДКП «Луцьктепло» не може направляти, бо не мають на це права.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась сказав, що для ЖКП № 3 дали доручення перевірити це та поставити розповітрювач, однак проблема є не лише у тому, бо ці розповітрювачі із часом через погану якість води виходять з ладу і їх потрібно чистити чи замінювати.

Голова комісії Андрій Козюра рекомендував ДКП «Луцьктепло» та ЖКП № 3 протягом семи днів встановити причину відсутності постачання гарячої води в під’їзді № 2 будинку № 33 на вулиці 8 Березня та вирішити цю ситуацію і проінформувати комісію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку мешканці будинку нарікають на відсутність гарячої води
17 жовтень, 2017, 18:09