В Іваничах у школярів вимушені канікули через відсутність опалення

В Іваничах у школярів вимушені канікули через відсутність опалення
В Україні згідно з календарним планом 15-го жовтня розпочинається опалювальний сезон. Втім, станом на 17-те жовтня у соціальних об’єктах Іванич тепло так і не підключили.

Про це пише БУГ.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що органи влади на місцях повинні самі приймати рішення про дату початку опалювального сезону.

Він повідомив, що соціальні об’єкти при рівні менше 16 градусів всередині приміщення мають бути підключені до опалення, не чекаючи середньодобової температури на вулиці менше восьми градусів.

“БУГ” отримав розпорядження голови Іваничівської РДА Лілії Кревської про початок опалювального сезону. Конкретної дати подачі тепла в установи селища в документі не вказано.

Відтак, якщо соціальні об’єкти в Іваничах залишалися без тепла під час перших приморозків, то тепер, при плюсовій температурі, про увімкнення опалення і мова не йде.

Очевидно, влада усіляко намагається відтягнути опалювальний сезон з метою економії бюджетних коштів. Чи не з тої причини у навчальних закладах селища неочікувано із 17-го жовтня розпочалися канікули.

Витрати за опалення у ДНЗ “Калинонька” взяла на себе Іваничівська селищна рада.

Докладніше “БУГу” про це розповів Олег Новосад, начальник виробничої дільниці ТОВ “Аванті Девелопмент”, що обслуговує котельні Іванич.

– Шістнадцятого жовтня за домовленістю з Іваничівською селищною радою ввімкнули опалення у садочку “Калинонька”, щоб прогріти стіни та підвищити температурний режим. Палили всю ніч і якби ПАТ “Волиньобленерго” не вимкнули світло, ми продовжили б до обіду (адже без електроенергії палити не можемо). В той же час приміщення адміністрації, податкової, будинку культури, лікарні взагалі не опалюються, - сказав він.

Олег Новосад розповів, що витрати на опалення у дошкільному закладі компенсуватиме селищна рада:

- Ми домовилися про це із виконувачем обов’язків голови Володимиром Сарабуною, заступником Миколою Пасевичем (голова Іваничівської селищної ради Федір Войтюк перебуває у відпустці – авт). Спостерігатимемо за лічильником – скільки калорій напалимо, стільки сільрада й заплатить.

Також він розповів, що, на його думку, в Іваничах досі не розпочали опалювального сезону з метою економії коштів.

- Вони перенесли канікули в школах, що мали б розпочатися з наступного тижня, щоб зекономити на опаленні. Початок опалювального сезону не залежить від мене. Якщо завтра дадуть команду палити, можу почати це робити в будь-який час. Хоча є такий нюанс: котли в мене стоять твердопаливні, не газові. Потужність меншу як 30 відсотків не можу давати, бо вони виходять з ладу. Думаю, що швидше всього опалювальний сезон почнеться з понеділка, коли температура впаде. Тоді будуть працювати всі три котельні, - підсумував Олег Новосад.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Осінні канікули в школах Іваничівського району проводяться відповідно до пропозицій керівників шкіл та на підставі наказу відділу освіти та молоді від 17.08.2017 №264-од "Про структуру 2017-2018/.р. у навчальних закладах Іваничівського району". Проблем з початком опалювального сезону немає.
Відповісти
канікули у школах Іваничівського району проводяться
за погодженнями з керівниками навчальних закладів та .відповідно до наказу відділу освіти та молоді від 17.08.2017 №264
Відповісти
Осінні канікули у школах Іваничівського району було заплановано провести з 16.10.2017 по 22.10.2017, згідно наказу відділу освіти та молоді від 17.08.2017 №264-од ” Про структуру 2017-2018 н.р. у навчальних закладах Іваничівського району”
Відповісти
Останні новини
В Іваничах у школярів вимушені канікули через відсутність опалення
17 жовтень, 2017, 16:41