Райлікарня на Волині: працівники є, а пацієнтів нема

Райлікарня на Волині: працівники є, а пацієнтів нема
Волинь отримала медичну субвенцію з державної казни місцевим бюджетам обсягом майже 14,5 мільйона гривень.

Про це повідомили у прес-службі облради.

Зі слів директора департаменту фінансів ОДА Ігоря Никитюка, кошти розподілятимуть по районах на зарплати, а також на потреби хворих із нирковою недостатністю та цукровим діабетом. «Багато районів чекають на цю субвенцію», - зауважив Никитюк. Разом з тим, він заявив, що цих грошей недостатньо, адже заявлена фінансова потреба галузі охорони здоров'я в області – понад 53 мільйони гривень.

Депутати Вячеслав Рубльов та Олександр Бик порушили питання про фінансування Іваничівської ЦРЛ, де є проблеми з виплатою зарплати. На засіданні комісії були присутні й представники закладу.

Никитюк пообіцяв, що питання буде вирішене в цьому році, але є свої причини ситуації: «В Іваничівській ЦРЛ на тисячу населення в районі працює 17 працівників. Цей показник більший, ніж в інших районах області. Крім того, ОТГ, які діють на території Іваничівського району, спрямували належну їм частину медичної субвенції в Нововолинську міську лікарню, заключивши з нею договір на обслуговування населення. Тобто виходить ситуація, що Іваничівській ЦРЛ працівники є, а пацієнтів майже нема».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Райлікарня на Волині: працівники є, а пацієнтів нема
17 жовтень, 2017, 22:17