Луцьким ОСББ відшкодують «теплі» відсотки

Луцьким ОСББ відшкодують «теплі» відсотки
У Луцьку 9 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків внесуть до переліку позичальників, яким відшкодують відсоткові ставки за отримані кредити.

Про це стало відомо під час засідання виконкому міськради 18 жовтня.

До міської ради за відшкодуванням відсоткових ставок звернулися 9 ОСББ. Йдеться про об’єднання «Сухомлинського-4А», «Гулака-Артемовського 1, м.Луцьк», «Конякіна 29», «Луцьк європейський», «Соборності 26», «Конякіна 29А», «Сагайдачного 20», «Наш Дім» та «Добробут-14Б». Вони брали кредити на утеплення та інші заходи з термомодернізації. Комісія розглянула звернення та підтримала його.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад розповів, що «лазить по дахах», аби перевірити, чи ОСББ встановили задекларовану покрівлю та чи обрали відповідні ІТП. Натомість член виконкому Валерій Корпач зауважив, що нібито деякі ОСББ просто витрачають гроші бюджету, намагаючись «обліпити» свої будинки ледь не золотом.

«У нас дехто оцинковані труби ліпить, причому найбільшого діаметру, якого взагалі нема, який заборонений», – сказав Корпач. Тому, на його думку, треба міняти проект із підтримки ОСББ, аби ліпше контролювати раціональність використання коштів, аби хтось не отримував все, а інші – нічого.

«Дійсно, ми зробимо так, щоб менше було цих наживань на коштах бюджетів», – підсумував Недопад. Проте із ним не погодився член виконкому Олександр Серватович. Мовляв, йдеться лише про відшкодування відсотків, тому треба підтримувати об’єднання, адже це навпаки добре, якщо люди хочуть вкладати в своє житло.

Зрештою, члени виконкому підтримали пропозицію та внесли 9 ОСББ до списку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
люди хочуть використовувати нормальні матеріали, а не теке що не буть, яке потрібно буде міняти через пів року. а ваша справа тільки відшкодувати відсотки, або краще домовляйткесь з держ банками хай зменшують відсотки
Відповісти
А Корпачу , яке діло до комісії - цей умнік каже не ІТП ставити , а якусь фігню - спеціаліст еров
Відповісти
Питання у тім, хто з них вкраде. Або через осбб чиновник, або наближений підрядник, або ті хто з ним домовилися.
Відповісти
Останні новини
Луцьким ОСББ відшкодують «теплі» відсотки
18 жовтень, 2017, 10:58