Прокуратура перевіряє законність земельних рішень Волиньради

Прокуратура перевіряє законність земельних рішень Волиньради
На Волині проводиться перевірка законності використання майже 4 тис. га земель лісового фонду.

Про це повідомила прокуратура Волинської області.

Волинським окружним адміністративним судом задоволено у повному обсязі позов прокурора області до Волинської обласної ради про скасування рішення №12/46 від 21 червня 2012 року «Про підтвердження права користування земельними ділянками підприємством СЛАТ «ТУР» Ковельського району».

З позовом про скасування незаконного рішення обласної ради прокурор звернувся після того, як на сесії Волинської облради було залишено без розгляду протест прокуратури області, принесений з вимогою скасування цього рішення.

Приймаючи рішення про підтвердження права користування земельними ділянками, Волинська обласна рада перевищила свої повноваження, оскільки підтвердила законність права користування землями лісового фонду, які не є спільної власністю територіальних громад сіл, селищ і міст Волинської області й знаходяться за межами населених пунктів.

При цьому загальна площа земель, на яку Волинською обласною радою було підтверджено право користування, значно перевищує ту, яка рахується за спеціалізованим лісогосподарським приватним акціонерним товариством "Тур" згідно із державною статистичною звітністю.

Наразі прокуратурою області проводиться перевірка законності використання СЛАТ "Тур" майже 4 тис. га земель лісового фонду без правовстановлюючих документів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прокуратура перевіряє законність земельних рішень Волиньради
23 грудень, 2012, 10:37