У Раді пояснили, чому не страшно, що у народного депутата з Волині нема вищої освіти

У Раді пояснили, чому не страшно, що у народного депутата з Волині нема вищої освіти
У новій Раді п'ять парламентаріїв не мають вузівських дипломів.

«Депутатами можуть бути обрані криві, глухі, сліпі та ідіоти. Депутатом може бути і ідіот - це вибір народу», - заявив Комсомольській правді в Україні депутат Партії регіонів Вадим Колесніченко.

На його думку, приймати закони можуть і випускники технікумів, училищ.

У п'ятьох депутатів нової Ради немає вищої освіти. Без диплома – один депутат від Партії регіонів, і по два депутати від «Батьківщини» і «Свободи».

«Коли ми формували партійний список, то не звертали уваги на наявність вищої освіти. Керувалися двома критеріями – партійна приналежність і політична вірність, а також професіоналізм, - говорить народний депутат від «Свободи» Юрій Сиротюк.

У парламенті сьомого скликання два депутати цієї партії без «вишки» - Анатолій Вітів (на фото) і Олександр Мирний.

«Що стосується Анатолія Вітіва, то він - дуже ерудована людина. Не дивлячись на те, що у нього немає диплома, він має великий життєвий досвід і авторитет. Я маю три дипломи, але не вважаю, що Вітів менш ерудований. Олександр Мирний - один з ключових економістів у «Свободі». Він є фахівцем високого рівня у сфері фінансів, банківської діяльності.

«Двоє наших депутатів є професорами. Скоро Ірина Фаріон повинна захистити докторську. П'ять свободівців - кандидати наук і троє - вже написали «кандидатську», але не встигли захистити», - похвалився Сиротюк.

У законі «Про статус народного депутата» немає жодного слова про освіту, сказано лише, що парламентарію на момент обрання має виповнитися повні двадцять один рік, він повинен мати право голосу, проживати в Україні останні п'ять років, не мати судимості або мати погашену судимість.

Нагадаємо, в інтерв'ю ВолиньPost'у у лютому цього року Вітів заявляв, що має намір вступати у вуз - на спеціальність «державне управління» або «політологія».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нас не дивує,що це заявив Колесніченко:«Депутатами можуть бути обрані криві, глухі, сліпі та ідіоти. Депутатом може бути і ідіот - це вибір народу»!!!!!Бо саме такі-його і йому подібних "вибрали" до ВР!!!!!!!!!))))))))))))))
Відповісти
Колеснічеко ідіот,це точно!!!
Відповісти
У ту ж сторону і Вітіва не забудьте!:)
Відповісти
У Вітіва,Мельника,як і в інших тих,кого понавибирали на думці тільки гроші.Якби Вітів був ідейним,то Чернецького за два тижні до виборів не прийняв би в партію і висунув кандидатом №2 у списку,який і зараз навіть не буває присутнім на зборах не то,щоб приймав участь у якихось заходах.Багато хто бачив Чернецького чи Мельника з прапорами під обласною радою або ще десь в пікетах?
Відповісти
Вітів у ВР - порожнє крісло. У 21-му столітті сидіти петеушнику в найвищому представницькому органі України - сором. Це ж не 20-30-ті роки минулого століття, коли був популярним лозунг: "Ми акадємієв не кончалі" і пишалися ним. Ганьба! Що може вирішувати неграмотна людина!? Він не може навіть повязати і сформулювати свою думку!
Відповісти
те що Янукович професор і магістр наук ще не доказує його освіченість. куплені дипломи - не те чим треба хвалитися.
Відповісти
Для сергія і 100 . махати прапорами --- справа нехитра . А от організувати вибори на мінімальному фінансовому ресурсі ,навіть з допомогою Чернецького (якого ще треба було залучити ) --- спробуйте самі . напевне , самі на грошиках палиці чи івахіва жирували на цих виборах?
Відповісти
А що там залучати було, партія проходила в міську раду чернецький хотів бути депутатом от їх інтереси і співпали, не було б чернецькго був би хтось інший, вітів як бабло бере то не дивиться в кого, ось так і вікторов попав у списки
Відповісти
Та нормальний він чоловік, чого до нього вчепились? А зараз ще й авторитетний.
Відповісти
Вікторова вже майже рік нема близько у списках . А про те ,хто від кого й скільки брав --- не бачив , то й не кажи .
Відповісти
Я,недумаю,що тільки мені,а й багатьом людям не зрозуміло,які проекти законів може запропонувати ПТУшник 70-х років.Як вибираєм,так і маєм.
Відповісти
Останні новини
У Раді пояснили, чому не страшно, що у народного депутата з Волині нема вищої освіти
23 грудень, 2012, 10:09