Зариблення озера і сонячні батареї: на що потрібні кошти «Лісовій пісні»

Зариблення озера і сонячні батареї: на що потрібні кошти «Лісовій пісні»
Волинський обласний санаторій "Лісова пісня" потребує коштів на втілення низки проектів, зокрема - ремонт опалювальної системи.

Про це стало відомо під час майнової комісії, - інформує прес-служба облради.

З пропозицією виділити мільйон гривень виступила в.о. директора оздоровниці Руслана Дибель.

Нагадаємо, майнова комісія на одному із засідань вже слухала питання про фінансові потреби найстарішого санаторію області. Йшлося про мільйонні інвестиції, яких потребує "Лісова пісня".

На сьогоднішнє засідання в.о. директора підготувала пропозиції щодо розвитку санаторію. Окрім, ремонту опалювальної системи, в найближчій перспективі планують зробити капітальний ремонт житлового фонду, а саме корпусу №2.

Реконструкція відбуватиметься у відділі маркетингу та в лікувальному корпусі №4. Є наміри урізноманітнити харчування. У планах оздоровниці - зариблення озера Пісочне. До слова, з такою ж пропозицією до обласної ради звертався депутат Володимир Дибель, озвучивши запит на останній сесії.

За інформацією, керівника санаторію є далекоглядніші плани розвитку. Зокрема, планують завершити біохімічне та клінічне дослідження мінеральної води та побудувати бювет для її прийому. Наразі вивчаються можливості для розливу і пакування води з комерційною метою.

Працюватимуть над ремонтом інших корпусів та запровадженням альтернативного опалення. Йдеться про сонячні батареї та встановлення міні-котелень. Адміністрація закладу має намір подбати й про розширення сфери дозвілля для відпочивальників.

Втім, більш ніж на часі, для санаторію - добудова басейну. Ціна питання - понад 13 млн грн. "Санаторій без басейну - сьогодні не санаторій", - заявляє депутат Валентина Касарда.

Вона та депутат Святослав Кравчук пропонували знайти необхідні кошти в обласному бюджеті. Між тим, Вячеслав Рубльов повідомив, що наразі ведуться переговори з польською стороною в частині залучення позабюджетних коштів на умовах співфінансування з обласного бюджету та власних доходів оздоровниці.

Руслана Дибель розповідає, що справи в санаторії, в порівнянні з минулим роком поліпшилися. Зараз там відпочиває 430 людей, з них 10% придбали комерційні путівки. Водночас, в.о. директора закликає депутатів допомогти комунальному санаторію впевненіше стати на ноги, бо самостійно реалізувати дорогі інфраструктурні проекти найстарішій оздровниці краю з радянською забудовою буде не під силу.

Депутат Сергій Слабенко звернув увагу колег до ще однієї проблеми, яка може вплинути на розвиток санаторію "Лісова пісня".

Йдеться про потребу в інвентаризації власності оздоровниці. Депутати підтримали цю пропозицію і проголосували за відповідне протокольне доручення відділу виконавчого апарату обласної ради з питань управління об’єктами та землями спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Санаторій розрахований на 400 місць... Як 430 змоголо розміститсь?
Відповісти
Останні новини
Зариблення озера і сонячні батареї: на що потрібні кошти «Лісовій пісні»
18 жовтень, 2017, 18:40