«Волиньобленерго» загрожує безгрошів'я на зиму

«Волиньобленерго» загрожує безгрошів'я на зиму
Волиняни розраховуються за спожиті енергоносії у нормальному режимі. Проте, держава не вчасно відшкодовує енергопостачальним організаціям витрати, пов’язані із наданням населенню пільг і субсидій.

Про це йшлося сьогодні, 19 жовтня, під час засідання антикризового енергетичного штабу у Волинській облдержадміністрації, - пише Волинська правда.

Комерційний директор ПАТ «Волиньобленерго» Дмитро Іванов розповів, що загалом ситуація із розрахунками за електроенергію нормальна і щодо поточних розрахунків, і щодо погашення заборгованості. Щоправда, є проблемні питання щодо розрахунку нововолинським та луцьким водоканалами.

«Нововолинський водоканал – динаміки просто нема, приблизно 2 мільйони боргу вже «висять» тривалий час. «Луцькводоканал» показує трохи позитивну динаміку. Отримали гарантії від керівництва, тому буквально вчора прийняли рішення про відновлення електропостачання», – розповів Іванов.

Найбільша ж проблема «Волиньобленерго» наразі – відшкодування пільг і субсидій.

«Майже 22,5 мільйона призначено, а фінансування немає. Але це проблема не обласного, центрального рівня. Означає, що ми повинні покрити це з власних обігових коштів», – сказав Іванов.

І додав, що така ситуація може залишити підприємство без грошей напередодні зими. Начальник управління житлово-комунального господарства Андрій Пиріг зауважив, що питання мусить бути на контролі в обласної влади.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.