Конфлікт у Нововолинську: чому на шахту №1 не пускають директора

Конфлікт у Нововолинську: чому на шахту №1 не пускають директора
У Нововолинську не на жарт розгорілися пристрасті навколо зміни керівництва ДП “Шахта №1 Нововолинська”.

Хоча підприємство до початку 2018 року мають ліквідувати, старий директор Андрій Пилипюк не поспішає полишити посаду, а новий - Григорій Бар - не може її зайняти через супротив однієї з профспілок гірників.

Головним подіям цього протистояння передував візит поліції, прокурорів та спецпризначенців 5 жовтня на шахту. Підставою стала ухвала міського суду та клопотання прокурора Нововолинського відділу місцевої прокуратури. Правоохоронці повідомили, що Пилипюк та його колеги підозрювані в справі щодо масштабного розкрадання майна на підприємстві та просили в суду дозволу на обшуки. Служителі Феміди добро дали.

Тож 5 жовтня обшуки провели на шахті та за місцем проживання Андрія Пилипюка. У директора копальні вилучили мобільний телефон, комп’ютер та особисті кошти.

"Обшуки здійснювалися у рамках кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем вищими посадовими особами шахти №1 "Нововолинська", – розповів ЗМІ керівник Нововолинського відділу Володимир-Волинської прокуратури Іван Васьовчик.



ЧИТАТИ УХВАЛУ СУДУ В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ

А 12 жовтня вийшов наказ Міністерства енергетики та вугільної промисловості, якому напряму підпорядковується шахта №1, про те, що директором підприємства призначили Григорія Бара. За дивним збігом обставин 12 жовтня стало відомо, що Пилипюк на лікарняному, тому на зустріч з урядовцями та новим керівником копальні не прийшов, як і в наступні дні.



Виконуючи наказ Міністерства Бар щодня приїжджав на копальню, аби приступити до виконання обов'язків, але на заваді ставали представники однієї з трьох профспілок, які діють в шахті - "Незалежної профспілки гірників". Не допомогла навіть поліція. На щастя, до відкритого протистояння не дійшло.

І Бар, і представники Міністерства вирішили врегулювати конфлікт мирно та закликали профспілкових діячів до діалогу, але конструктиву з боку "протестантів" не було.

До речі, в приватних розмовах гірники кажуть, що їх добровільно-примусово збирали на блокування та настрахали майбутнім скороченням, під яке можуть попасти, ті хто проігнорує заклик профспілки.

Найгарячіше біля шахти було 18 жовтня. Більше про ті події - у відео інтернет-видання БУГ. Цікаво, що майже всі шахтарі, які спілкувалися з журналістом, не змогли чітко пояснити, чому вони беруть участь в акції протесту. Приміром, кажуть, що директор влаштовує їх у всьому, але в чому - не розказали.



18 жовтня було найгарячішим днем. З Баром на шахту завітав начальник департаменту реструктуризації Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Павло Кужель. Він нагадував протестувальникам, що це державне підприємство і кадрові рішення ухвалює Міністерство. Однак до гірників не достукався.

Зрештою й цей візит завершився блокуванням гірниками адміністративної будівлі та попереджувальною акцією - група шахтарів спустилися під землю та заявили, що залишаться в забої поки не скасують наказ про призначення Бара, але згодом піднялися наверх.

А тим часом, поки правоохоронці продовжують розслідування справи Пилипюка, нововолинські гірники припускають, що той так завзято тримається за посаду, бо нове керівництво, як це буває зазвичай, почне роботу з аудиту підприємства і отримає вагомі докази причетності Пилипюка до розкрадання майна шахти №1.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Это только у нас могут украсть и держатся за свою должность на больничной койке
Відповісти
А-а-а-хахаха! Яка брехня! Посміялись від душі - правда! "До речі, в приватних розмовах гірники кажуть, що їх добровільно-примусово збирали на блокування та настрахали майбутнім скороченням, під яке можуть попасти, ті хто проігнорує заклик профспілки" І втой же час "...візит поліції, прокурорів та спецпризначенців 5 жовтня на шахту" не зміг завести під білі рученята на місце директора шахти. Підстава в наказі про призначення - заява Бара. Хочу ось цю цяцьку! Дайте мені її, бо моя мама працює в міністерстві! А тесть - Костик! Плюй дурному в очі - скаже Божа роса... ВолиньPost, не марайтесь в цих брудних іграх...
Відповісти
Останні новини
Конфлікт у Нововолинську: чому на шахту №1 не пускають директора
19 жовтень, 2017, 16:58