З волинського підприємства хочуть стягнути 60 тисяч за займання землі

З волинського підприємства хочуть стягнути 60 тисяч за займання землі
Маневицька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду області з позовом в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області, аби зобов’язати ТзОВ "Луцькагротех" сплатити шкоду, завдану внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки.

Про це інформує прес-служба прокуратури Волинської області.

Головне управління Держгеокадастру у Волинській області у травні 2017 року виявило факт розорювання та посіву сільськогосподарських культур на земельній ділянці державної власності площею понад 44 га на території Хорлупівської сільської ради Ківерцівського району.

Цю земельну ділянку самовільно, без розроблення будь-яких правовстановлюючих документів, обробляло ТзОВ «Луцькагротех», про що Головне управління Держгеокадастру у Волинській області склало відповідний акт.

Збитки, заподіяні самовільним зайняття земельної ділянки, склали майже 60 тис. грн., проте добровільно усунути порушення земельного законодавства підприємство відмовилося.

Відомості про самовільне зайняття ним земельної ділянки було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснює Ківерцівський відділ поліції.

Зважаючи на те, що шкода, завдана самовільним використанням земельної ділянки, досі не відшкодована, в ситуацію втрутилася прокуратура. У суді прокурори вимагатимуть стягнути з підприємства усю суму завданої державі шкоди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановне інтернет-видання, сподіваюся, що ви, як написали цю "статейку" так і напишете на неї заперечення (або ж висвітлите, як ДЗК і ММП чи то лобіюють чиїсь інтереси, чи то просто неграмотні) після завершення судового розгляду справи. Рекомендую вам передивитися відео де Гройсман відчитує Голову ДЗК. До сьогодні вважав вас порядним виданням.
Відповісти
Ви могли б також для повноти інфораці, яку "вкидаєте" на своїй сторінці - звернутися за коментарем і до ТОВ "Луцькагротех"!!!! Чому ви так не зробили???? Напевно замовлення було на очорнення Товариства!?!?!?!
Відповісти
Користувачу Сергій. Ця інформація надана прокуратурою Волинської області. Якщо ви хочете спростування звертайтеся в прокуратуру. Телефони можна знайти за допомогою Google
Відповісти
Останні новини
З волинського підприємства хочуть стягнути 60 тисяч за займання землі
19 жовтень, 2017, 18:00