Чиновники не можуть знайти 1000 гривень, щоб відвести небезпеку від людей

Чиновники не можуть знайти 1000 гривень, щоб відвести небезпеку від людей
Біля села Прилісне Маневицького району знайшли боєприпас часів Другої світової війни, однак що робити з ним – не знають.

Адже на утилізацію грошей немає, - повідомляє Волинь24 із посиланням на голову Прилісненської об’єднаної громади Ігоря Терещенка.

«Минулої п’ятниці завгосп нашого садочка випасав корову у колишньому саду колгоспу. Це – за три кілометри від села. Він знайшов там снаряд часів Другої світової війни», - пригадує очільник громади.

«Я зателефонував в Маневицький МЧС, щоб дізнатись, що робити з снарядом, але там попросили подзвонити після вихідних. Знову подзвонив, але там сказали, що знешкодити боєприпас можуть лише луцькі сапери. А їм треба дати гроші на пальне», - додає посадовець.

Зі слів голови громади, голова Маневицької РДА Андрій Линдюк дав вказівку шукати гроші в місцевому бюджеті. Натомість очільник Прилісного переконаний – гроші потрібно шукати в районному бюджеті.

«В нашому бюджеті кошти на пальне просто непередбачені. Якщо я заберу гроші з іншої статті, завтра ж прокуратура приїде і спитає, чого так. Треба десь тисяча гривень. Що, мені їх з своєї зарплати платити?» - обурюється Ігор Терещенко.

«Якщо не заберуть боєприпас за кілька днів, я просто втоплю його. Якщо діти знайдуть і підірвуться, хто за це відповідатиме!?», - резюмує сільський голова.

Натомість в Маневицькій райдержадміністрації ситуацію пояснюють просто – об’єднані громади повинні самостійно вирішувати свої проблеми, мовляв на це у їхніх бюджетах передбачені гроші.

«Проблема наших об’єднаних громад в тому, що вони до кінця не розуміють – якщо держава дала їм гроші, то дала й певні функції. А вони хочуть гроші і при цьому, щоб за них все робили», - каже голова РДА Андрій Линдюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну цей Терещенко - реально тормоз! Звалює всі проблеми і біди на кого хоч, тільки не на себе. Має свій бюджет - нехай свої проблеми сам вирішує. Є якийсь резервний фонд, мабуть, в громаді. І що за структура - МЧС?
Відповісти
А давайте разом відвеземо снаряд їм в кабінет) я думаю гроші бистро знайдуться.
Відповісти
Останні новини
Чиновники не можуть знайти 1000 гривень, щоб відвести небезпеку від людей
19 жовтень, 2017, 21:54