В Україні випустили нову книгу про Волинь. ФОТО

В Україні випустили нову книгу про Волинь. ФОТО
У видавництві ТзОВ «Простір-М» (Львів) вийшла монографія Дениса Козака «Поселення неврів, слов'ян та германців на Стирі».

Праця є продовженням книги «Давні землероби Волині» (2004 р.), повідомляє прес-центр ДП «Волинські старожитності».

Монографія присвячена висвітленню результатів роботи Волинської археологічної експедиції
Інституту археології НАН України у 2004-2010 роках на багатошаровому поселенні біля села Хрінники під керівництвом Дениса Козака.

Автор книги аналізує поселення ранньозалізного часу, що пов'язуються із племенами неврів; поселення поморсько-кльошової культури, носії якої були пращурами слов'ян та германців. У книзі детально розглянуті матеріали вельбарської культури, творцями котрої були готи - східногерманське племінне об'єднання, що прибуло на землі Волині з території північно-східної Польщі. Аналізуються також матеріали поселень слов'янської та княжої доби. Розглянуті питання етнічної належності та соціально-економічного розвитку давніх племен Волині, окремі аспекти їх духовного життя.

Книга стане в нагоді як науковцям, так і краєзнавцям, вважає автор. Особливо цікавою вона буде для студентів історичних факультетів Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, Львівського національного університету ім. Івана Франка, Рівненського інституту слов'янознавства, Київського славістичного університету та Рівненського державного гуманітарного університету, які протягом 2004-2012 років проходили археологічну практику у Хрінниках.


Довідка

Денис Никодимович Козак - вчений, доктор історичних наук, професор, заступник директора та завідувач відділу археології ранніх слов'ян і регіональних польових досліджень Інституту археології Національної академії наук України, автор більше 200 наукових праць, серед яких 14 індивідуальних і колективних монографій, низка брошур та навчальних посібників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нічого собі, на Стирі. На Стиру(!!!!) правильно українською! Грамотність - річ непотрібна та архаїчна в наш час.
Відповісти
Хоча "Словники України онлайн" подає саме "на СтИрі" в місцевому відмінку. Мабуть, саме цим словником користувались у видавництві.
Відповісти