Хокейну школу у Луцьку хочуть фінансувати з обласного бюджету

Хокейну школу у Луцьку хочуть фінансувати з обласного бюджету
Обранці волинської громади посперечалися через фінансову підтримку дитячої хокейної школи «Спарта» за рахунок коштів обласного бюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики, інформує Волинська правда.

Йшлося про те, щоб фінансувати цю громадську організацію з обласного бюджету, проте цього не можна зробити через законодавчі колізії. Всього у Луцьку функціонує 13 ДЮСШ різного профілю, у яких займається 3827 дітей, проте лише 3 із них фінансуються із міського бюджету. Секція хокею уже функціонує при луцькій ДЮСШ №2.

Постало питання про те, щоб місто фінансувало «Спарту». Начальник головного фінансового управління ОДА Ігор Никитюк зауважив, що область і так багато робить для Луцька.

Депутат Ігор Гузь запропонував, аби ця громадська організація стала з міської обласною, аби мати можливість її фінансувати. Їм потрібно виділяти кошти для навчання або тренувальних зборів.

Голова Волинської ОДА Борис Клімчук зауважив, що у Луцькій ДЮСШ №2 займаються 40 діточок. Мовляв, чому б рідному місту не збільшити фінансування і не об’єднатися у спортивну секцію зі «Спартою»? Можливо, це слід зробити на зустрічі сторін.

«Потрібно найти варіанти, легше було б дотацію давати на ДЮСШ, ніж городити городи з громадськими організаціями. Ми готові допомогти у законний спосіб», – сказав Борис Клімчук.

Далі депутати обговорюватимуть це питання під час сесії Волинської обласної ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вот куда лучше віделить деньги, а не на памятник бандере. Пусть луцкий хоккей развивается.
Відповісти