Володимир-Волинський перед Другою світовою. ФОТО

Володимир-Волинський перед Другою світовою. ФОТО
Пропонує поглянути на місто Володимир-Волинський, яким він був до початку Другої світової війни і, можливо, відкрити для себе нові і незвичайні види та ракурси міста, які через нову забудову зникли.

В одній із попередніх публікацій ми писали, що на Волині, зокрема, в Луцьку була традиція відзначати «Свято моря», виявляться Володимир-Волинський, нічим не поступався Луцьку і теж креативно підходив до такого свята, на одній із світлин, представлених сьогодні можемо це бачити. Якщо бути точним, то фото датується 1936 роком.

У міжвоєнний період Володимир-Волинський був типовим провінційним містом, позбавленим промисловості. Населення, більшість якого становили поляки та євреї, займалося здебільшого дрібною торгівлею. У спогадах однієї мешканки про місто Володимир-Волинський 1930-х років зазначається таке: «Навпроти парафіяльного костелу був кінотеатр, а біля нього невеличкий, але чудовий магазин із солодощами.

За рогом ресторан, де можна було кваплячись пообідати смачно за 50 грошів, із двох страв з компотом. Недалеко був елегантний ресторан родини Пєтрасув «Під стріхою». Найбільшу цукерню в місті тримали Ковальські. Молодь часто проводила час в великій просторій книгарні, власницею якої була Ольшевська.

В тогочасному місті був широкий вибір магазинів, де можна було купити все чого душа бажає».



Фото - www.nac.gov.pl, www.hrubieszow.archiwa.org

Текст - Тетяна Яцечко-Блаженко


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Володимир-Волинський перед Другою світовою. ФОТО
22 жовтень, 2017, 21:47