Дівчинку з гострим апендицитом швидка везла до Луцька за 315 гривень

Дівчинку з гострим апендицитом швидка везла до Луцька за 315 гривень
Дівчинку з гострим апендицитом швидка везла з Володимира-Волинського до Луцька за 315 гривень.

Такі кошти запропонували оплатити матері хворої як благодійну компенсацію частини витрат за паливо, йдеться у статті «Вам потрібне здоров’я? З вас – частина витрат на бензин» в газеті Місто Вечірнє.

У десятирічної дівчинки з Володимира-Волинського медики констатували гострий апендицит. Завідуючий хірургічним відділенням Михайло Дудич поцікавився у матері, де оперуватимуть дівчинку: у Володимирі чи в Луцьку, повідомивши при цьому, що для переїзду в обласну лікарню їм нададуть машину «швидкої».

На запитання жінки про необхідність оплачувати дорогу, медики дали ствердну відповідь. Водій, розрахувавши затрати пального на кілометраж, взяв у жінки 315 гривень. Жінка розрахувалася, хвилюючись тільки про те, аби якнайшвидше дістатися до Луцька – донька скаржилася на гострий безперервний біль.

Майже до самого Луцька дитя їхало на жорсткій лавці, скрутившись від болю, зручніше дівчинку влаштували тільки після кількох дзвінків від родичів, пише видання. За словами матері, носилки лежали на підлозі, зверху просто кинули якусь фуфайку не першої свіжості.

Апелюючи до клінічних протоколів, головний лікар Володимир-Волинського ТМО Олександр Клачук зазначив: «А там не вказано, що пацієнт із гострими болями у животі мусить транспортуватися в лежачому положенні. Щодо оплати, мені особисто повідомляли: родина дала повну згоду профінансувати транспортування дівчинки у Луцьк. Коштів у лікарні не вистачає, тому ми завжди пропонуємо пацієнтам взяти частину витрат за паливо на себе, крім випадків, коли виникає загроза життю. Оплатити це перевезення батьки дівчинки не відмовилися».

Після звернення жінки редакція газети провела розрахунки і виявила, що на УАЗ на 100 кілометрів витрачаєть 18 літрів 92-го бензину, ціна якого за літр – 10 гривень 45 копійок. «Володимир-Волинський і Луцьк відділяє 75 кілометрів. Результат нехитрого розрахунку покаже – дорога в один бік коштує 142 гривні. І тільки пацієнти міської лікарні мають «унікальну нагоду» при термінових ситуаціях скористатися швидкою за 315грн. Або звернутися до послуг таксі, які коштуватимуть біля трьохсот гривень», - пишуть журналісти видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Апетит нівроку ...
Відповісти
чому немає коштів на лікарні?
тому що все фінансують у феофанію, депутатські санаторії, в них немає проблем ні з ліками, ні з діагностичним обладнанням, ні з транспортуванням, навіть якщо треба - окремий вертоліт є.
наші податки просто ділять 450 шакалів для своїх бізнесів.
Верховна рада - парад мільйонерів, тільки Волинь завелу туда аж 4 !!
на що ви розраховуєте? на розуміння ваших проблем?
Відповісти
А що Дудич ще працює? НЕ здивуюсь апетити ростуть. Хай подякують,що відпустив пацієнтку в Луцьк.Лікар з нього ніякий переконана в цьому брат через нього лишився калікою на все життя.
Відповісти
Щось у цій історії здається недоказаним чи замовчаним... З якого це часу пацієнта з апендицитом у районній лікарні запитують, чи його оперувати на місці чи везти до обласного центру? В житті такого не чула. Що ж тоді роблять хірурги районної лікарні, якщо навіть апендицит не оперують? Хоча я впевнена, що оперують, а це - якась однобока версія того, що сталося. Може, мати сама наполягла не операції саме в обласному центрі, того й довелося кошти за бензин платити.
Відповісти
+100 Поддерживаю. Информация не полная, подана однобоко, выводы делать преждевременно.
Відповісти
я от чомусь не розмуію: для чого транспортувати в Луцьк? це ж просто апендикс.це що ж,всіх так направляють до Луцька?
Відповісти
Да, не позавидуешь волынянам! В России еще не успели до этого додуматся!
Відповісти
Реально по дороге при такой тряске аппендикс мог и разорваться, нужно было на месте оперировать. Наверняка мамаша не доверяла местным врачам и решила в область ехать. Если так - то скорая не такси, платить надо.
Відповісти
Жах! Ми ж платимо податки. Коли ж це все нарешті закінчиться? Невже ми ніколи не будемо жити, як цивілізовані люди? Це вже край! Треба щось робити!
Відповісти
Підтримую. Треба щось робити і то срочно. Бо як нічо не робити то нічого і не буде. Давайте щось зробимо бо вже всьо. Кажіть що робити і я перший це зроблю.
Відповісти
Сергей - ты реальное мудло! Скорая финансируется из местного бюджета: а если всякое ворло трит бензин и списывает на "недофинансирование" - посмотрите во двор и на хату!
Відповісти
Останні новини
Дівчинку з гострим апендицитом швидка везла до Луцька за 315 гривень
24 грудень, 2012, 14:18