Волинський адвокат: Трагедія в Харкові показала три проблеми правоохоронців України

Волинський адвокат: Трагедія в Харкові показала три проблеми правоохоронців України
Волинський адвокат Василь Нагорний вважає, що трагедія в Харкові продемонструвала три проблеми правоохоронної системи України.

Про це він написав у Facebook.

Нагадаємо, 18 жовтня на вулиці Сумській в центрі Харкова позашляховик в'їхав у групу пішоходів. Зараз повідомляється про п'ять загиблих. Крім того, сторона звинувачення на суді заявила, що згідно з результатами експертизи, в крові у Зайцевої були виявлені сліди опіатів.

Публікуємо допис Нагорного без змін і правок:

Після харківської трагедії, (принаймні мені так здалось) той хто їздив обережно - став їздити ще обережніше, а хамидло, як ганяло, підрізало, так і продовжує гратися зі своїм та чужим життя. Але я не про це.

Розслідування резонансних, на кшталт харківської чи олігарха Димінського, та й місцевих, але не менш трагічних ДТП аж "смердить" трьома величезними проблемами:

1. Відсутність слідчих-професіоналів (за поодиноких винятків), які могли б розслідувати такі справи. «Стара гвардія» з методичками «часів сересер» пішла, нова гвардія мало знає, мало вміє і не вчиться.

2. Відсутність реальної процесуальної незалежності слідчих від начальників НПУ (МВС), прокуратури, впливових чиновників та «франклінів».

3. Відсутність високотехнологічної експертизи та незалежних експертів- професіоналів (за деякими виключення).

А за відсутності незалежної судової системи, яка могла б хоч трохи компенсовувати ці три проблеми - це катастрофа для країни (і не тільки в справах ДТП).

Тому, не стріляйте в піаніста, бо він 1) грає, як вміє 2) він грає, те що йому за гроші замовляє клієнт або вказує власник ресторану 3) він грає так, як йому дозволяє старе, зламане, розстроїне піаніно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відрубати руки по лікоть щоб більш не гонилась містом, та в тьорму на 30 років. А потім розстріл...
Відповісти
Одне просте питання, хто і як сьогодні контролює швидкісний режим в Україні? Відповідь одна - ніхто і ніяк! Таке враження що в нас всі реформи проводяться щоб знищити українців.
Відповісти
проблема в тому, що порушник за гроші відкупається від покарання, тому і немає правосуддя, азлочинці виходять на волю і іншим дають зрозуміти, що можна все, аби гроші були відкупитись.
Відповісти
Можливо. Але відсутність цих недоліків у слідства не відвернула би трагедії. А копійчані "стовпчики" для огородження проїзжої частини (на одній ж найбільш жвавих вулиць міста) відвернули би. Але їх там не було.
Відповісти
Останні новини
Волинський адвокат: Трагедія в Харкові показала три проблеми правоохоронців України
21 жовтень, 2017, 20:17