Волинянка, в якої загинув вітчим, мріє про спортивний велосипед

Волинянка, в якої загинув вітчим, мріє про спортивний велосипед
На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону».

Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДІТЕЙ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ

Щоб допомогти, потрібно звертатися за цими контактами: 050-973-44-84; 0997508538; 0989481450.

Білолиця світловолоса красуня з чудовим іменем Ангеліна, що означає “подібна до ангела”, невдовзі зустріне свій одинадцятий день народження. Її вітчим Михальчук Віктор Олексійович до початку війни на Сході повністю замінив їй рідного татка: опікувався нею, водив до садочка, а потім і до школи.

Віктор був старшим лейтенантом, заступником командира роти 51-ї окремої механізованої бригади, здобув військову освіту на кафедрі військової підготовки при Чернівецькому національному університеті ім. Ю. Федьковича у 2002-2003 р. (командир механізованого взводу на БМП).

25 серпня 2014 року у боях за Іловайськ опинився в оточенні поблизу с. Кутейникове під постійним артобстрілом, де й отримав смертельне поранення та помер наступного дня від втрати крові. Поховали Віктора у м. Дніпропетровськ як тимчасово невстановленого захисника України.

А тим часом у рідному селі молода дружина та доньки безперестанно молилися, щоб він знайшовся живим та неушкодженим, молилися рік… І лише у липні тіло воїна було опізнане по ДНК та перепоховане 05.08.2015 р. на малій Батьківщині у с. Піддубці.

А тим часом доньки ростуть. Ангелінка уже перейшла до 5-го класу. Навчання їй дається легко, тому й домашні завдання вона виконує самостійно. Серед улюблених предметів – математика, зарубіжна література, хоча, як каже дівчинка, подобається абсолютно усе, що викладають у школі.

Ангеліна дуже відповідально ставиться до написання домашніх завдань, одного разу, коли дітям задали підготувати реферат удома, вона сиділа до опівночі і, поки не дописала, спати не пішла. А у вільний від навчання час учить дівчина свою меншу сестричку Софійку писати букви.

Окрім основного навантаження за шкільною програмою, має Ангеліна ще й додаткові заняття. Відвідувала у селі гурток танців, але мусила покинути, бо не встигала з навчанням. Зараз захоплюється малюванням, може до вечора сидіти з олівцями чи фарбами у руках.

А ще відвідує постійно гурток з плавання, так як з дитинства мала проблему у розвитку – слабкі м’язи та деформацію грудної клітки і тільки плавання та постійна гімнастика удома допомогли дівчині виправити ситуацію на краще. Останнім часом Ангеліна почала захоплюватись інтелектуальними іграми, зокрема грає у шашки.

А ще з великим задоволенням відвідує недільну школу. Серед такого розмаїття захоплень їй дуже тяжко визначитися з майбутньою професією.

Мама Наталія Михальчук розповідає, що її донечка дуже спокійна та виважена, у її маленькому світі завжди панує гармонія та любов. Дівчинка допомагає мамі у всьому, завжди підтримує її, прибирає вдома щодня, бере на себе обов’язки по догляду за меншою сестричкою. Для себе Ангеліна вже давно визначила авторитетів – це мама та тато Віктор, їх і намагається наслідувати у всьому.

Дівчині пощастило двічі побувати за кордоном: 2016 р. – відвідала Данію, 2017 р. – була у Австрії. Звісно, все, що довелося побачити Ангеліні, припало їй до душі. Особливо вразили скульптури тих країн та самі люди, які дуже сильно різняться від українців. Подорожувати їй сподобалось, дівчинка познайомилась з багатьма новими друзями, яких вона дуже цінує, тому не проти ще кудись поїхати. І також не відмовиться від листування та привітань до свого дня народження, тому адресу ми можемо надати у приват для усіх бажаючих.

Так як Ангеліна дуже серйозна, то й дитячі мультики вона не дивиться. А от про до тварин дівчинка відноситься з великою теплотою, найбільше любить кроликів та котиків. Окрім того має вдома свою улюбленицю - вівчарку Муфасу, яку придбали мама з татом, ще коли він не був у АТО. Дівчина доглядає за псом, вигулює і годує.

Ангелінка свідомо говорить про Україну, що то її рідний дім і щиро бажає, щоб усі татусі та чоловіки якнайшвидше повернулись до своїх домівок. Дівчина безмежно вдячна усім волонтерам з різних куточків нашої країни, які допомагають її сім’ї, не зважаючи на те, що мають і власні родини та потреби.

А мама додає, що допомогу від держави вона отримала у повному обсязі, але з кожним роком проблеми збільшуються. Зокрема зараз родина потребує коштів на ремонт житла, яке придбали за державною програмою підтримкою сімей загиблих. Також існує постійна потреба речей для дівчат. Ангеліні необхідне зимове взуття та гарненька сукенка, так як одяг має переважно строго ділового стилю для школи, а дівчаткам так потрібно хоч іноді відчувати себе принцесами.

Як би не склалось життя нашої іменинниці, її вітчим залишив по собі незримий відбиток, навчив її багато чому, показав на власному прикладі, що означає бути відданим своїй країні.

Інформація про вітчима дівчинки є у Книзі пам’яті. Деталі за посиланням.

Волонтери проекту «Діти Небесного Легіону» закликають волинян допомогти влаштувати дитині свято.

Інформація для благодійників: день народження Ангеліни Ковальчук 30 листопада. Їй виповниться 11 років.

Ріст: 155. Розмір взуття: 38-39.
Омріяний подарунок: спортивний велосипед.

Маєте бажання підтримати дітей – переказуйте кошти нашому координатору проекту (Приватбанк: 4149-4978-1590-0321 Скиба Наталія Миколаївна), зазначаючи, на яку саме дитину адресуєте.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянка, в якої загинув вітчим, мріє про спортивний велосипед
23 жовтень, 2017, 20:17