Футбол і подарунки: Волинська митниця відзначила річницю створення

Футбол і подарунки: Волинська митниця відзначила річницю створення
Волинська митниця ДФС відзначила чергову річницю з дня свого створення.

Саме 22 жовтня далекого 1944 року у місто Любомль прибув перший начальник тоді ще Ягодинської митниці і видав перший наказ, - пише БУГ.

Волинь ще кровила від недавніх боїв з відступаючою німецькою армією, а влада вже встановлювала лінію кордону, створювала структури з його охорони. Перша книга наказів, виготовлена зі шматків коричневого обгорткового паперу, і досі зберігається в архіві митниці, як і усі ті документи, за якими несли службу, отримували звання й заробітну плату працівники цієї потужної організації
73 років її існування.

Ягодинська митниця, яка кілька років тому розширилась до митної території усієї Волині, за пропускною здатністю є найпотужнішою на сухопутних кордонах України. Адже міжнародний автомобільний пункт пропуску «Ягодин» – це своєрідні ворота України у Європу, найкоротший автомобільний та залізничний шлях з Києва до Берліна.

Напередодні історичної дати керівництво та профспілкова організація зібрало працівників митниці на урочистості в центральному офісі, на залізничній станції Ягодин.

«Колеги, спекотними літніми днями і в найлютіші морози ви стоїте на варті економічних рубежів держави! Саме завдяки вашій професійній праці, завдяки коштам, перерахованим до держбюджету, Уряд та обласна влада сьогодні розпочали капітальні ремонти доріг Волині. Зібрані нами митні платежі повертаються до українських громадян у вигляді заробітних плат, стипендій, пенсій, допомог малозабезпеченим родинам. Сьогодні нам є про що звітуватись перед волинською громадою, є чим пишатись, але є ще й над чим працювати» – з вітальним словом звернувся Віктор Кривіцький, начальник Волинської митниці ДФС.

Віктор Кривіцький вручив відзнаку від Президента України митнику Петру Татарчуку, учаснику АТО з міста Володимир-Волинського. А пам’ятні подарунки – активістам та ветеранам митної профспілки.

Голова профспілки Галина Дзьобан розповіла про становлення колективу протягом 25 років незалежності України, подякувала ветеранам митної служби за активну життєву позицію, патріотичне виховання молоді у погонах.

Зокрема, волинські митники Степан Петрусь та Василь Марчук долучились до волонтерського руху, пожертвували своїми трьохрічними профспілковими відпустками, створили благодійний авторський проект «Вбережу Україну», мета якого – матеріальна, продовольча та мистецька допомога воїнам АТО.

Кандидат наук державного управління Степан Петрусь, Заслужений артист України Василь Була та Василь Марчук, член ліги українських письменників імені Павла Чубинського, в рамках власного проекту здійснили більше 30 виїздів у зону АТО, відвідали біля 40 населених пунктів Донбасу, провели більше 60 концертів, в тому числі на передовій. За це були нагороджені не лише аплодисментами бойових солдат та офіцерів, а й нагрудною відзнакою «За службу Державі», десятками подяк від командирів бригад, місцевої влади, військового духовенства.

З днем народження колектив митниці прийшов привітати і її багаторічний працівник Олександр Герасимчук, а нині – перший заступник голови Любомльської райдержадміністрації. А також друг легендарного тренера ФК «Динамо –Київ» Валерія Лобановського, ветеран митної служби Микола Кілеба – засновник футбольного клубу «Митник Волині» (донедавна «ФК «Ягодин»).

Урочистості завершились футбольним двобоєм між командою молодих митників та ветеранів. Перемогла молодість.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Футбол і подарунки: Волинська митниця відзначила річницю створення
23 жовтень, 2017, 15:20