На Волині незаконно забудовують територію біля озера

На Волині незаконно забудовують територію біля озера
Правоохоронці з’ясовують ситуацію, що склалась навколо користування землею поблизу озера Солинка.

Про це повідомляє прес-служба Волинської облради.

Прокурор області Максим Киричук відреагував на депутатський запит Олександра Пирожика щодо можливих порушень при використанні прибережної смуги озера Солинка на території Кримненської сільської ради Старовижівського району.

Нагадуємо, до першого заступника голови обласної ради Олександра Пирожика звернулася група депутатів Старовижівської районної ради на чолі з депутатом Іваном Омельчуком щодо незаконного, на їхню думку, захоплення колишніми орендарями озера Солинка прибережної смуги та встановлення на ній капітальних споруд та об'єктів без правовстановлюючих документів.

"Заявники вказують, що, згідно з рішенням Волинської обласної ради №8/24 від 27.12.2011 р. «Про надання в оренду водних об’єктів місцевого значення», озеро Солинка (площа водного дзеркала 11,15 га), було надане в оренду терміном на 5 (п’ять) років гр. Вегеричу Любомиру Миколайовичу, мешканцю смт. Стара Вижівка.

Відповідно, з настанням 2017 року термін оренди цього водного об’єкту місцевого значення закінчився.

Як стверджують заявники, неодноразові спроби затвердити нову нормативно-грошову оцінку щодо оренди озера Солинка провалювалися, відповідні проекти рішень на сесіях районної ради не набирали необхідної кількості голосів.

Попри це, уже після закінчення терміну дії вказаного рішення обласної ради, зі слів заявників, відбулося самовільне захоплення прибережної смуги та земельної ділянки на березі озера Солинка та спорудження на ній капітальних споруд і об’єктів без необхідних дозвільних чи правовстановлюючих документів.

Зокрема, як стверджують депутати Старовижівської районної ради, тут з’явилися такі об’єкти, як: артезіанська свердловина, будинок відпочинку, альтанки, пірс, господарська споруда - вагончик. Окрім того, цю ділянку обнесли капітальною спорудою - парканом на фундаментній основі.

Цими самим, як наголошують заявники, обмежено доступ громадян, місцевих мешканців, до вказаного водного об’єкту.

На неодноразові звернення депутатів до місцевих органів поліції та прокуратури, зі слів самих же заявників, надходили формальні відписки, у яких не вказувалися ні господарі вказаних споруд і об’єктів, ні заходи, вжиті щодо усунення виявлених порушень чинного законодавства", - йдеться в запиті Олександра Пирожика.

В обласній прокуратурі повідомляють, що "Ковельською місцевою прокуратурою за фактом самовільного зайняття земельної ділянки 28.09.2017 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017031110000094 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України.

Досудове слідство у цьому кримінальному провадженні здійснює Старовижівське відділення поліції ГУНП у Волинській області, а процесуальне керівництво - Старовижівський відділ Ковельської місцевої прокуратури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині незаконно забудовують територію біля озера
23 жовтень, 2017, 16:10