Синоптики просять українців не ходити під стінами

Синоптики просять українців не ходити під стінами
За прогнозами Українського Гідрометеорологічного центру, на цьому тижні в Україні розпочнеться суттєвий період потепління.

Відтак з дахів будинків та балконів може падати сніг, повідомляє прес-служба МНС.

У Новорічну ніч температура повітря становитиме -1...-6°С та 0...+4°С у Криму, опадів не буде. 1 січня 2013 року вдень температура буде близько 0°С, на півдні країни 0...+5°С, у Криму до +8...+9°С. За прогнозами, у ці дні опадів не буде.
Зміна погодних умов розпочалася 24 грудня із західних областей. Тут спостерігаються опади у вигляді мокрого снігу. Протягом дня зона опадів переміститься на південні та центральні області.

25 грудня у східних і північно-східних областях ще буде холодно: -18...-23°С, у західних областях температура буде становити близько 0°С, а в центрі та на півдні України -7...-12°С. 26 грудня тепла повітряна маса пошириться на всю країну, температура вночі буде становити близько 0°С, вдень +1...+6°С, у південних областях +4...+9°С, у Криму до +10...+12°С.

Така погода в Україні утримуватиметься до Нового року. При цьому протягом цих днів розпочнеться танення снігу. За прогнозами, сніговий покрив зникне повністю у південних регіонах. На решті території він зменшиться, ущільниться, але повністю не зникне.

Через потепління можливе падіння снігових мас та бурульок з дахів будинку, а також танутиме крига на водоймах. У зв'язку з цим рятувальники закликають громадян бути обережними під час прогулянок вулицями, не ходити попід стінами та балконами будинків, не виходити на льодовий покрив на річках та озерах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: погода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Синоптики просять українців не ходити під стінами
25 грудень, 2012, 09:15