На Волині митнику-хабарнику дали 5 років тюрми

На Волині митнику-хабарнику дали 5 років тюрми
Волинський митник-хабарник проведе за ґратами 5 років.

Головного державного інспектора митного поста "Доманове" Волинської митниці ДФС судили за вимагання та одержання неправомірної вигоди, - інформує прес-служба прокуратури області.

Слідство з'ясувало, що митник тричі протягом липня-серпня 2016 року при здійсненні митних формальностей під час перетину громадянином митного кордону України в напрямку виїзду з митної території вимагав та одержував грошові кошти за безперешкодне здійснення контролю та митного оформлення належних чоловікові транспортних засобів на іноземній реєстрації.

Викрито та затримано посадовця 28 серпня 2016 року прокуратурою Волинської області спільно з Управлінням СБУ в області.

Ратнівський районний суд визнав головного державного інспектора митного поста винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (в редакції на момент вчинення злочину) та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах Державної фіскальної служби строком на 3 роки та з конфіскацією майна.

Окрім того, митника позбавлено спеціального звання "радник податкової та митної справи ІІ рангу".

Зауважимо, що згідно з вимогами чинного законодавства, за вчинення корупційних злочинів не передбачено звільнення від відбування покарання з випробуванням або призначення покарання більш м'якого, ніж передбачено законом.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.