В Україні хочуть ввести податок на котів і собак

В Україні хочуть ввести податок на котів і собак
У Верховній Раді зареєстрували законопроект №7220, у разі прийняття якого українців зобов'яжуть реєструвати і чипувати домашніх котів і собак.

Про це йдеться в пояснювальній записці до документа, – пише Обозреватель.

Відповідний проект закону передбачає обов'язкову реєстрацію всіх тварин – диких, бездомних і домашніх. За перші дві категорії заплатить місцева влада, а за останню – власники.

У подібний список потраплятимуть всі тварини старші двох місяців. Якщо українець тільки купив кота або собаку, то зареєструвати їх потрібно буде не пізніше ніж через п'ять днів. У разі переїзду з домашнім улюбленцем людей зобов'яжуть повідомляти ветеринарну службу також у п'ятиденний термін.

Після успішної реєстрації тварині видадуть довічний порядковий номер, який доведеться прикріпити до нашийника.

За реєстрацію домашньої тварини необхідно буде заплатити збір у розмірі близько 170 гривень.

При цьому законопроект передбачає введення штрафів і кримінальної відповідальності за умертвіння вагітних домашніх тварин і їхнє усипляння в присутності дітей.

Зокрема, ці дії будуть прирівнюватися до жорстокого поводження з тваринами. Згідно 299 статті КК України винуватцю загрожує штраф до 850 гривень або арешт на строк до шести місяців.

Крім того, вводяться штрафи і за не прибирання екскрементів собаки (від 850 грн до 1,7 тис. грн), за використання тварин для жебракування (від 5,1 до 20,4 тис. грн), за розведення безпородних домашніх тварин «на дому» (від 5,1 до 20,4 тис. грн), за відмову від стерилізації тварини (3,4 до 20,4 тис. грн), а також за продаж котів і собак з рук без документів (від 340 грн до 20,4 тис. грн).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пропоную ввести законопроект про стерилізацію депутатів. То буде правильно. Мультік про Чіполіно.
Відповісти
Вони що вже зовсім дибілами стали!!!??? правильно Юля говорить.... нашим депутатам краще не розмножуватись
Відповісти
хай введуть податок на повітря....?
Відповісти
напевно Верховній Раді зовсім немає чим зайнятися? у нас в країні все так чудово, лишилось лише ввести податок на домашніх тварин?
Безпритульних невинних ні в чому тварин і так багато, "людей", які викидають їх на вулиці теж, то давайте ще більше простимулюємо це насильство. Я просто в шоці.
Відповісти
Краще чіпувати депутатів, щоб контролювати їх популяцію. Знову грошей хочуть вкрасти, тепер вже для тварин.
Відповісти
а мій пес як ср@в задурно так і ср@тиме хай муніципали каку прибирають
Відповісти
О Сталін би вами гордився. Хоча Путін точно буде. хрін вам дупутати, я за котів і псів платит не буду, хай місто платить, а в селі хуй знає відки той кіт чи пес приблекав, то що їсти не дати, а вже гроші за них платити, йдіть нахер. Хай тих всіх мажорів депутатів бізнесменів і всіх в кого з-п вище мінімалки платить, а жити в селі і платити за худобу може ще, дерева, кожну курку, то ж посуті дичина (потім вже одомашнена). Знаєте що срав я йобані примхо ЄС. Як такі в них закони що до оподаткування всього то, то несумніваюсь повітря сонце, проливний дощ і блискавка платними будуть. Нічого не нагадує.? Не буду платити. Сосіть хуй дупутати. Заїбали вже!
Відповісти
мої три кота, два з яких до мене приблукали, сказали мені, аби я тут написав, як я корму їм ковбаси і молока не буде за ті гроші купувати не буду, то вони особисто зісруть всю ту Верховну раду і заригають кабінет Пороха!
Відповісти
а може краще. давайте ще податок на людських дітей і на людей в цілому, ми ж теж розмножуємось як хочемо, викодаємо людей бомжувати. Тако ж давайте і присипляти та стерелізувати людей - але почнемо стерелізувати ваших мажорних дітей,вас і всю ВР!
Відповісти
Вони довго думали з чого ще викачати у людей грощі?
Нагадує геноцид періоду голодомору в Україні, коли вводили податки на кожне дерево, кожний кущ у людей((((
Скільки ще буде продовжуватись знущання над укарїнськими людьми, а ще тепер і тваринами на додачу????
Відповісти
Порошенко с Аваковым с янтарем не могут разобраться ! А тут полиция будет по домам ходить, кошек беременных искать, кто их пустит без решения суда ? Не будоражьте народ, и так до третьего майдана недалеко. Поработайте еще !
Відповісти
Це за кожну блоху по гривні?
Відповісти
Вони геть мізки втратили? Нехай краще введуть податок та штрафи на дипутатів - дибілів!!!
Відповісти
Останні новини
В Україні хочуть ввести податок на котів і собак
24 жовтень, 2017, 13:11