«Я шокований!» - високопосадовець про ковельські лікарні

«Я шокований!» - високопосадовець про ковельські лікарні
До Ковеля у п’ятницю, 20 жовтня, в супроводі начальника Волинського обласного управління охорони здоров’я Ігоря Ващенюка прибув заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк.

Головний лікар Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання Олег Самчук з гостями обговорив проблемні питання практичного функціонування діючої системи охорони здоров’я в контексті проголосованих цього тижня українським парламентом законів з медичної реформи, - інформує прес-служба Ковельської міської ради.

"Я шокований!" – так лаконічно охарактеризував побачене у Ковелі заступник міністра.

Ковельське МТМО - це сучасний комплекс лікувально-профілактичних закладів, які пов'язані між собою за територіально-галузевим принципом. Уже впродовж чверті століття з часу створення його працівники у нелегких умовах сьогодення намагаються не лише не знижувати обсягів і якості медичної допомоги, а й впроваджують нові ефективні засоби лікування та профілактики захворювань.

Що ж так вразило Павла Ковтонюка? Напевно, не в останню чергу, що у Ковелі вже який рік поспіль здійснюється те, до чого закликають медичну громадськість урядові реформатори: залучення коштів з різних законних джерел: бюджетних, спецкоштів за послуги, благодійних пожертв та співфінансування громадян; накопичення високотехнологічних матеріальних ресурсів медичного призначення за рахунок комунально-приватного партнерства; вирішення кадрових проблем через поступове вирішення соціально-побутових запитів медиків – будівництво службового житла; впровадження медичних інформаційних технологій в ланцюжку ФАП – АЗПСМ – ЦПМСД - ЦРЛ – МТМО з включенням до загальної мережі сучасних медичних приладо-комп'ютерних систем задіяних в установі.


Ще не пройшло й року після реконструкції приміщень та встановлення новітнього обладнання, на які з бюджету міста Ковеля виділили понад мільйон гривень.

Нині тут облаштовано діагностичну палату, де проводиться УЗД, експрес-аналіз цукру крові. Розгорнуті два зали - для прийому пацієнтів та реанімаційний. Маніпуляційна, ординаторська та санвузол також відповідають високому рівню. Придбано хірургічну лампу для нескладних операцій та іншу необхідну апаратуру.

Тут у цілодобовому режимі медичні працівники надають екстрену допомогу і обслуговують пацієнтів за направленням лікарів та осіб, що звертаються самостійно.

Щорічно у відділенні приймають близько двадцяти тисяч хворих.

Ковельчани реформуються співвідносно з вимогами самого життя. Лише за останні роки, що минули від Революції Гідності в Ковельському МТМО відкрили кабінет літотрипсії, першу на Волині пральню для обслуговування медичних закладів, стали оперували на сучасному обладнанні, ковельські медики отримали службове житло, а згодом іще ордери, на базі медоб’єднання відкрито кабінет комп’ютерної томографії, для охорони здоров’я жінок встановили сучасний мамограф.

Уже цьогоріч медицина Ковеля отримала сучасну кисневу станцію, додатково до функціонуючих у спеціалізованому відділенні – нові апарати для діалізу крові з новою потужною системою очистки води, бронхоскоп, відкрили оновлене інфекційне відділення.

За підтримки народного депутата України Степана Івахіва, обраного від Ковельщини, МТМО систематично отримує матеріально-технічні ресурси медичного застосування.

На запитання заступника міністра Олега Ковтонюка «Чому маєте такий результат?» головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук відповів:

"Тому що увесь наш майже двохтисячний колектив – від двірника до головного лікаря установи – кожного дня працюють на кінцевий результат – здоров’я наших пацієнтів. Це тяжка командна робота, яка потребує максимальної віддачі від усіх без виключення колег. Поряд з цим, ми розуміємо, що лише змінюючись самі, ми змінимо і навколишній світ. Відтак, Ковельське МТМО в рамках діючого законодавства системно реформується самостійно. А від київського політичного бомонду хотілося б отримати практичну допомогу".






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Аж гидко читати... розхвалили ковельську лікарню, декілька місяців назад лежала в відділенні Самчука і нічого хорошого сказати неможу... лише халатність страшенна, гроші деруть незаконно та ще й відпрацювати їх не стараються
Відповісти
Останні новини
«Я шокований!» - високопосадовець про ковельські лікарні
24 жовтень, 2017, 14:26