Наукова бібліотека Волині не має грошей на періодику

Наукова бібліотека Волині не має грошей на періодику
Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки – найбільше на Волині сховище творів друку. Утім, воно нині не має грошей на передплату періодики.

Про це йшлося сьогодні, 24 жовтня, під час засідання комісії Волиньради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму, - пише Волинська правда.

У своєму зверненні до обласної влади бібліотекарі запевняють, що заклад отримав з обласного бюджету на потреби передплати 149 тисяч гривень.

Утім, цьогоріч кошти надійшли в урізаному вигляді – 50 тисяч гривень. Це дало змогу забезпечити періодичний репертуар лише з 326 назв. Надалі ж кошти на ці потреби у кошторисі не закладені. Тому вже зараз відчувають гостру потребу на продовження передплати на четвертий квартал цього року, а також на проведення передплати на 2018 рік.

Тож, бібліотекарі сподіваються на додаткове виділення сесією обласної ради понад 290 тисяч гривень, що були передбачені бюджетною програмою на 2017 рік, проте в кошторис бібліотеки так і не увійшли.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Наукова бібліотека Волині не має грошей на періодику
25 жовтень, 2017, 04:08