Презентували проект «Луцьк у долонях»

Презентували проект «Луцьк у долонях»
У книгарні Волинської обласної друкарні презентували проект «Луцьк у долонях», що став переможцем конкурсу громадських ініціатив.

Цей проект спрямований на покращення інформаційної доступності та популяризації інформації про місто Луцьк у доступних форматах для людей з глибокими порушеннями зору, – повідомили у відділі інформаційної політики муніципалітету.

У рамках проекту «Луцьк у долонях» студія друку шрифтом Брайля «Braille studio» видала рельєфно-крапковим шрифтом Брайля туристичний путівник «Луцьк – прогулянки містом», автором якого є Катерина Теліпська. Тираж видання -30 примірників. На реалізацію проекту із міського бюджету було спрямовано 50 тисяч гривень. Особливістю книги є те, що окрім власне шрифту Брайля, у ній можна побачити й три рельєфно-графічні зображення видатних архітектурно-історичних пам’яток міста Луцька – Замку Любарта, лютеранської кірхи та єврейської синагоги.

За словами голови ВОГО «Генерація успішної дії» Віталія Ткачука, вже четвертий рік поспіль у конкурсі громадських ініціатив перемагають проекти, спрямовані на реалізацію ідей, які приносять величезну користь особам із вадами зору. Путівник «Луцьк – прогулянки містом» розповсюдять у бібліотеках. Також Віталій Ткачук додав, що у грудні цього року заплановано вихід туристичного путівника у МP3-форматі, аби видання стало доступним для тих, хто не володіє шрифтом Брайля.

Автор путівника, начальник управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська розповіла, що робота над створенням цього видання була особливо приємною.

«Це справді особлива книга, зі сторінок якої люди із вадами зору зможуть дізнатися про основні туристичні цікавинки нашого міста. Сподіваюся, що це видання допоможе дізнатися багато цікавого про Луцьк не лише лучанам, які, на жаль, не мають змоги бачити його, а й мешканцям інших міст», – зазначила вона.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Презентували проект «Луцьк у долонях»
24 жовтень, 2017, 21:28