Волинським школярам розповіли про відповідальне ставлення до лісів

Волинським школярам розповіли про відповідальне ставлення до лісів
Задля обізнаності волинських дітей щодо відповідального управління лісами лісівники проведені зустрічі зі школярами в рамках екологічної акції «FSC-п’ятниця-2017».

Про це повідомили у прес-службі Волинського облуправління лісового та мисливського господарства.

Відповідальне лісогосподарювання, максимально наближене до природи, – таку ціль ставлять перед собою волинські лісівники і впевнено до неї йдуть. Саме тому ще у вересні 2013 року з ініціативи Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства незалежною аудиторською компанією «NEPCon» у державних лісогосподарських підприємствах була проведена лісова сертифікація, тобто оцінка відповідності ведення лісового господарства в лісах лісоуправління і ланцюжка постачання продукції принципам та критеріям FSC (Лісової Опікунської Ради).

Нещодавно «FSC-п’ятниці» – тематичні уроки, які з провели волинські лісівники, відбулися в усіх районах.

Під час таких бесід волинські лісівники намагалися привернути увагу дітей до взаємозв’язків між людиною та природою, розповісти про важливість лісу та відповідальне користування лісовими ресурсами. При цьому наголошували, що дуже важливо для людини бачити зміни, які відбуваються в довкіллі, як ми на них впливаємо, а також – як змінене навколишнє середовище впливає на нас. Під час таких занять не обійшлося і без нагадування основних правил поведінки в лісових масивах.

Школярі також отримали інформацію про важливість FSC-сертифікації. Зокрема, ознайомились із логотипом лісової сертифікації, що є невід’ємною складовою організації лісового господарства, яка ґрунтується на міжнародних вимогах.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинським школярам розповіли про відповідальне ставлення до лісів
25 жовтень, 2017, 02:04