На Волині вишивали карту України площею понад 4 кв.м. ФОТО

На Волині вишивали карту України площею понад 4 кв.м. ФОТО
Волинські вишивальниці та вишивальники приєдналися до акції «Україна моя вишивана».

У трьох населених пунктах області - Луцьку, Нововолинську та селі Чаруків Луцького району - охочі вишивали велику карту України.

Мета акції – об’єднати різні спільноти України для духовного процвітання Батьківщини у любові до спільного генетичного коду нації української вишиванки. Ця карта буде своєрідним полем молитви, зарядженим позитивною енергетикою людей зі всієї України. За допомогою голки і нитки хрестик за хрестиком ми об’єднуємо серця українців в одне єдине ціле, - каже організатор народний майстер Ірина Харатін.

Відповідальність за інформаційне забезпечення проведення акції взяла на себе Тетяна Дяківнич – майстер художньої вишивки.

Першим етапом стало нанесення Іриною Харатіною контури карти на полотно. Потім сформувалось коло небайдужих людей, вишивальниць, що вишивали по цих контурах.

Вишите полотно, розміром 3 на 1.5 метра, буде барвистим, у кольорах українського вінка. Тло карти планується зашити в кольоровій гамі українського прапора. Взимку на вечорницях місцеві майстрині з Борщівщини оздоблять обидва боки карти знаменитим борщівським орнаментом. На полотні також є вишитий духовний символ, вісник миру – голуб.

Акція стартувала 22 червня в селищі Скала-Подільський Борщівського району Тернопільської області. Майже два місяці з хати до хати мандрувала карта Тернопільщиною. За цей час трохи менше тисячі осіб залишили на карті вишитий власноруч хрестик. Естафету передали Львівській області, а на Волинь полотно приїхало з Рівненщини, і перебуватиме до 30 жовтня.

Наступною учасницею буде Житомирська область.

Читачі Інформаційного агентства ВолиньPost надіслали світлини акції у селі Чаруків.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.