Децентралізуйте правильно: Луцькрада просить переглянути проект держбюджету

Децентралізуйте правильно: Луцькрада просить переглянути проект держбюджету
Луцька міська рада ухвалила звернення щодо перегляду проекту державного бюджету України на 2018 рік, яке адресують головам депутатських фракцій і груп Верховної Ради України та депутатам, обраним від Волині.

Про це стало відомо під час сесії 25 жовтня.

Депутат Андрій Козюра зауважив, що нині триває бюджетний процес, а пропонований проект держбюджету на наступний рік приховує в собі «кілька мін».

У тесті звернення вказано, що у проекті закону є суттєві ризики для місцевих бюджетів, що призведе до зниження рівня фінансового забезпечення з виконання повноважень, наданих місцевому самоврядуванню.

Мовляв, ті, хто буде мати перевиконання, спрямовуватимуть більше коштів до держбюджету, який віддаватиме кошти тим, хто «старався менше».

Тому депутати занепокоєні, що міський бюджет протягом останніх 2 років отримав низку державних повноважень, які насправді є видатками, без отримання відповідних коштів. Крім того, пропонується додаткове навантаження на місцеві бюджети внаслідок збільшення відсотку відрахувань реверсної дотації з 50 до 80.

Також у 2018 році заплановано зменшення норми зарахування місцевим бюджетам міст обласного значення з 50 % до 20 % надходжень податку з доходів фізичних осіб понад середню норму, з метою вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів. Це призведе до збільшення вилучення до державного бюджету доходів у спроможної частини бюджету Луцької міської ради у 2,8 разів.

У випадку підтримки законопроектів здійснять передачу пільг з оплати житлово-комунальних послуг на фінансування з місцевих бюджетів. Йдеться й про утримання установ первинної медицини із місцевої казни.

Тож у зверненні депутати просили не підтримувати подані законопроекти «Про Державний бюджет України на 2018 рік» і зміни до Бюджетного кодексу України, та порушити питання щодо перегляду норм вказаних законопроектів перед Кабінетом Міністрів України.

Депутати Луцькради підтримали звернення: «за» проголосували
33 депутати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Децентралізуйте правильно: Луцькрада просить переглянути проект держбюджету
25 жовтень, 2017, 10:55