Через непрацюючі ліфти лучани з інвалідністю не виходять на вулицю

Через непрацюючі ліфти лучани з інвалідністю не виходять на вулицю
Через трагедію у місті, де у ліфті загинула жінка, почастішали випадки їх відімкнення.

Для того, аби вберегти містян та зробити ліфти справними і безпечними за справу взялося ТОВ "Волиньліфт". Здавалося б – все робиться для людей, але є одне "але", - пише Конкурент.

Мешканці будинків, яким вже відімкнули ліфти, чекатимуть своєї черги місяцями. Адже поки вдалося вияснити, куди діваються гроші, які всі здають для утримання будинку, і назбирати нову суму виключно для ремонту ліфта, то черга тільки поповнилася.

Олександр проживає у будинку на бульварі Дружби Народів, 3 на 8-му поверсі, він – людина з обмеженими можливостями і не знає, як тепер йому виїхати на вулицю. Каже, що мешканці будинку зверталися до першого заступника міського голови Григорія Недопада, який пообіцяв, що прийде майстер аби оцінити стан ліфту. Проте, запевняють мешканці будинку, не бачили, аби хтось приходив.

У ТОВ "Волиньліфт" мешканцям повідомили, що зараз на підприємстві працює тільки 2 механіка. І якщо є відповідні кадри, то їх охоче візьмуть на роботу. А поки ремонт їх ліфта можуть тільки поставити у чергу.

"Ми записалися і нам сказали, що розглядати наш ліфт будуть аж в січні місяці. Це крик птиці, яка потрапила в клітку. Люди зверталися до ЗМІ, і, ясне діло, що це не вирішить питання, бо ж ліфти дійсно потребують ремонту. Може це хоч вдасться пришвидшити", - сподівається Олександр.

Та додає, що у будинку проживає два "візочника", в другому під'їзді живе дитина з ДЦП, а їх будинок, до того ж, не оснащений пандусом.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад своєю чергою запевняє, що механіків у місті набагато більше.

"Проблема полягає у тому, що зараз масово ліфти зупинені. І експерт, який дає дозвіл на запуск ліфтів після капітального ремонту, то він не дуже швидко туди з'являється. Тут затримка не так у "Волиньліфту" може бути, як у експертах, які дають дозвіл на пуск ліфта", - пояснив Григорій Недопад.

А от радник міського голови Ігор Поліщук прокоментував відключення ліфта так:

"Ліфт відключений, тому що ТОВ "Волиньліфт" не має права його експлуатувати через закінчення терміну експлуатації. Для продовження такого терміну треба проводити капремонт. На капремонт ліфтів на цей рік було виділено 1,9 млн. грн. На цій сесії довиділяємо ще 1 млн. грн. Капремонт ліфтів відбувається за програмою, ще в минулому році проголосованою депутатами, за принципом співфінансування 70/30. Після збору мешканцями необхідної суми відбувається капремонт ліфту, перевірка експертною комісією, висновок уповноваженого експерта і запуск в експлуатацію. На жаль, ліфти в Луцьку як і в інших містах України надзвичайно зношені, але міська рада виділила і далі буде виділяти кошти на їх капремонт".

Також Поліщук додав, що нині владці просять про пришвидшення ремонту ліфтів для візочників у "Волиньліфт" і ведуть перемовини з іншими підрядниками, які можуть ремонтувати ліфти, в тому числі з інших міст. Про результати перемовин радник пообіцяв прозвітувати за тиждень.

Варто зауважити, що в програмі "Актуально" телеканалу "Нова Волинь" директор ТОВ "Волиньліфт" розповів, що 8 ліфтів у Луцьку вже відремонтували, і стільки ж зараз ремонтують. З його слів, ліфти стоятимуть без діла до того, поки не проведуть повторне експертне обстеження з позитивним висновком.

Працівники підприємства кажуть, що пришвидшити чергу не вдасться, бо все розписано. А поговорити із директором підприємства "Волиньлфіт" через його зайнятість нам, на жаль, не вдалося. Проте, ми готові у будь-який час надати його коментар.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліфт, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через непрацюючі ліфти лучани з інвалідністю не виходять на вулицю
25 жовтень, 2017, 13:40