Фірма, пов'язана з депутатами, може звести нові багатоповерхівки в Луцьку

Фірма, пов'язана з депутатами, може звести нові багатоповерхівки в Луцьку
У Луцьку депутати дали дозвіл на коригування проекту детального плану території житлового кварталу на вулиці Рівненській. Прохання його змінити подав до міськради подав забудовник, який у перспективі хоче будувати тут багатоповерхівки.

Про це стало відомо під час сесії Луцькради 25 жовтня.

У пояснювальній записці до проекту рішення йдеться, що у міську раду звернулось ТОВ «ЖИТЛОВИЙ КВАРТАЛ». Товариство набуло право власності на об’єкти нерухомого майна на Рівненській, тож тепер має намір будувати багатоквартирні житлові будинки на цій ділянці.

Проте відповідно до Плану зонування території міста Луцька та детального плану території житлового кварталу на Рівненській, ця ділянка знаходиться в зоні розміщення комунальних підприємств. Тож виникла потреба зміни плану детального планування.

Головний архітектор міста Леонід Герасимюк зауважив, що теплиці наразі - приватна власність, та й триває розробка Генплану. Тож депутат Микола Федік поцікавився, чи не доцільніше спочатку обговорити майбутні зміни до Генплану, аби потім не думати, де взяти садочок чи передбачати місце на стоянку.

Депутат Павло Данильчук запитав, чи доцільно будувати там «10 поверхів», якщо поряд – індивідуальні забудови. Та й земля – комунальної власності, а отримання дозволу дозволить «легалізувати» її під приватними будівлями.

Герасимюк запевнив, що багатоповерхівки можуть будувати, якщо це буде передбачене у Генплані.

Питання викликало дискусії. Фракція «Свободи» відмовилася голосувати за питання «дерибану» землі. Мовляв, хтось купив теплиці, згодом у плані зонування та детального планування передбачать багатоквартирну забудову там, де її не має бути. А далі, вважають у «Свободі», у землю із втратами до бюджету віддадуть в оренду, аби «хтось там будував квартири».

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ІСТОРІЮ КУПІВЛІ ТЕПЛИЦЬ

Зрештою пропозицію таки підтримали 23 депутати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фірма, пов'язана з депутатами, може звести нові багатоповерхівки в Луцьку
25 жовтень, 2017, 13:11