Замість садка – церква: міськрада дала дозвіл на зміну плану території району

Замість садка – церква: міськрада дала дозвіл на зміну плану території району
Луцькрада дала дозвіл на коригування проекту детального плану території 40-Ж-2 мікрорайоні – там , де у перспективі хочуть збудувати дитячу церкву та садок з духовним вихованням.

Відповідне рішення прийняли під час сесії 25 жовтня.

В Луцьку міську раду звернулося управління Волинської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату з проханням внести корективи до детального плану території, аби звести там дитячий храм з дошкільним закладом духовного виховання. Мовляв, коригування плану дозволить впорядкувати забудову території 40-Ж-2 мікрорайону.

«Це питання вже обговорювалося не один раз», - нагадав голова земельної комісії Євген Ткачук. Мовляв, ділянку мали давати під дитячий садочок, але «на жаль, вона стала набагато меншою». Тому тепер там немає місця. Також вартість його зведення велика, а коштів на таку потребу в бюджеті немає.

Натомість у дитячій церкві, яку зведуть за громадські кошти, закладуть сквер, дитячий майданчик, а самій церкві – кімнату для мам. Проект унікальний для України, а пропозиція, за словам самого Ткачука – «казкова».

Депутат Павло Данильчук поцікавився, що таке дитяча церква. Ткачук на питання не відповів, зауваживши, що краще це пояснять духівники. Його колега Микола Собуцький запропонував провести громадські обговорення спочатку. За його словами, у районі живуть його родичі, які категорично проти зведення такого храму. Ткачук запевнив, що обговорення будуть, але згодом.

Зрештою, Данильчук зауважив, що винесення питання на розгляд сесії – поспішне. Адже у Луцьку збудували лише один садок, тому питання треба скурпульозно вивчати.

Проте 26 депутатів підтримали пропозицію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ніякої дитячої розкольницької церкви, будуйье краще садочок.
Відповісти
Як до такого можна додуматися.Яка може бути дитяча церква. Церква для всіх одна,як і Бог для всіх один.Це вже, видно, забирає розум нечистий у людей.
Відповісти
А ще давайте будувати церкву для пенсіонерів, для юнаків, для дівчат, для солдат, для юристів, для журналістів...Дитяча церква - це щось новеньке..
Відповісти
Ви що здуріли в радіусі півтора км знаходиться біля 9 церков\храмів
Відповісти
Останні новини
Замість садка – церква: міськрада дала дозвіл на зміну плану території району
25 жовтень, 2017, 15:11