Помер волинський співак

Помер волинський співак
Помер заслужений артист України, багаторічний учасник Волинського народного хору Петро Кирилович Комарук.

Чоловік помер вранці середи, 25 жовтня у Волинській обласній клінічній лікарні, - пише Волинь24.

Петро Комарук був найстаршим учасником та солістом Волинського державного академічного народного хору. 17 листопада йому виповнилося б 69 років.

У Волинському народному хорі він працював від перших днів його створення у 1978 році. У 2008 році вийшов на пенсію. Після цього продовжував творчу роботу, співав у кількох хорових колективах.

Прощання з Петром Комаруком триватиме протягом середи, 25 листопада у Хрестовоздвиженському храмі (Луцьк, вул. Данила Галицького, 2), у хорі якого він співав останні роки.

Поховають Петра Комарука у четвер, 26 жовтня у його рідному селі Колодяжне Ковельського району.

Довідково:

Петро Кирилович Комарук народився 17 листопада 1948 року у селі Волошки Ковельського району в родині службовців. Батько – Кирило Тимофійович, вчитель історії та англійської мови, багаторічний директор шкіл Ковельщини, мати – Галина Родіонівна – агроном.

Трудовий шлях Петро Комарук розпочав слюсарем з ремонту тракторів у Ковельській сільгосптехніці. Після відкриття Ковельського районного будинку культури в селі Колодяжне працював інструктором з клубної роботи. Згодом вступив на хоровий відділ Луцького культосвітнього училища.

У 1971 році отримав спеціальність клубного працівника, керівника самодіяльного хорового колективу. Став методистом Турійського районного будинку культури, а після переїзду до Ковеля – завклубом заводу “Ковельсільмаш” (1973-1978 рр.).

З 1978 року, як створився Волинський народний хор працював в його складі до 2008 року артистом вищої категорії і солістом.

У 1988 році за високу виконавську майстерність та багаторічну працю на ниві пісенного мистецтва йому присвоєно звання заслуженого артиста України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.