У селі на Волині зробили те, що вважали неможливим. ВІДЕО

У селі на Волині зробили те, що вважали неможливим. ВІДЕО
В селі Ниці Старовижівського району модернізували сільський ФАП. Зробили це завдяки проекту Європейського Союзу та програми розвитку ООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду.”

Загальна вартість капітального ремонту будівлі — понад 470 тисяч гривень. Окрім грантових коштів, новобудову співфінансували з обласного та районного бюджетів, - пише ВРД НТСУ.

"Сільська рада, депутати та виконавчий комітет вирішили, що саме в селі Ниці буде реалізовуватися цей проект. І люди назвали як найбільш болючу проблему відновлення сільського ФАПу. Спільними зусиллями команди проекту, влади, громади та меценатів цей проект реалізований. І ми бачимо, який тепер гарний ФАП у цьому селі", – розповіла координатор Ірина Бойко.

Окрім грантових коштів, новобудову співфінансували з обласного та районного бюджетів. Свій внесок у добру справу зробили також громада села та меценати. Сільський голова Василь Абрамчук зазначив, що звернувся до народного депутата Степана Івахіва за допомогою і він не став осторонь даної проблеми.

"Багато людей по цій дорозі їдуть в Мілецький монастир, і було неприємно, що вони бачили таку захаращену будівлю ФАПу. А так у нас вийшла гарна будівля. І вона буде наочним прикладом того, якими можуть бути ФАПи на селі", – розповів Василь Абрамчук.

Замість напівзруйнованої дерев’яної будівлі сільські медики нині обживаються у 4-х кімнатах з євроремонтом та новими меблями.

"Дуже багато людей не вірили, що це можливо. Сміялися, що в такому глухому селі зробили такий ФАП", – каже його завідувачка Марія Олексюк.

Громада села своїми силами впорядкувала територію поблизу новобудови та встановила огорожу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У селі на Волині зробили те, що вважали неможливим. ВІДЕО
25 жовтень, 2017, 17:50