Благодійний фонд «Дитяча місія. Україна» звітував про роботу

Благодійний фонд «Дитяча місія. Україна» звітував про роботу
За 25 років роботи Всеукраїнський благодійний фонд «Дитяча місія. Україна» допоміг 5-ти мільйонам людей – у країну ввезли 8000 тонн гуманітарної допомоги, оздоровили 4000 дітей та успішно прооперували за кордоном дітей зі складними патологіями.

Про це йшлося під час прес-конференції 26 жовтня.

26 жовтня 1992 року у Києві зареєстрували Волинське представництво «Скандинавської дитячої місії», яку понад 35 років тому заснував шведський актор Зігвард Валленберг. У 2008 році «Скандинавську місію» перереєстрували у Всеукраїнський благодійний фонд «Дитяча місія. Україна» та поширила роботу на різні області України.

Благодійний фонд здійснює роботу у різних напрямках – допомагає родинам, які потрапили в складні обставини, надають медичну допомогу постраждалим від катаклізмів, дітям, які потребують негайних оперативних втручань за рідкісними діагнозами. Забезпечують медобладнанням лікарні та госпітальні округи. Окремою гілкою діяльності є надання допомоги в місцях, де відбуваються катаклізми, конфлікти, війни, тобто там, де найгостріше потребують допомоги. Велику увагу приділяють наданню речей першої необхідності.

В Україні найбільшими соціальними проектами є допомога дітям, постраждалим від Чорнобильської аварії, їх оздоровлення, допомога переселенцям, забезпечення обладнанням закладів охорони здоровя, підтримка кризових родин та творчо обдарованої молоді.

Тож нині запросили партнерів, які допомагають дитячій місії здійснювати її роботу - представників лікарень, поліклінік, ДСНС та духівників.

«Ми ніколи б не змогли зробити нашу роботу без наших партнерів, які так вірно допомагали гуманітарній допомозі потрапити за адресою», - наголосив президент «Скандинавської дитячої місії» Бо Валленбернг. Адже це християнська місія, яка акцентує увагу не лише на турботі про тіло, а й про душу та дух. Тому для місії було дуже важливо мати можливість говорити про Бога та те, які він може змінити людей.

«Ми роздаємо допомогу абсолютно всім. Але ми наголошуємо людям – в тебе труднощі. Коли кожен з нас в труднощах, ми стаємо на коліна і кажемо: Боже, якщо ти є, допоможи нам», - зауважив Валленберг. За 25 років він особисто здійснив 190 поїздок до України. Благодійник пожартував, що тільки на дорогу довелося витратити 3 роки.

Цього разу, повертаючись до України автомобілем, у нього було вдосталь часу пригадати свої попередні візити.

«Я дуже сильно відчуваю Божу присутність, коли їду в Україну» , - зауважив Валленберг. Благодійник розповів, як потрапив в Україну - його сюди спрямувала жінка, яка стверджувала, що так їх розповів Бог. Тож Валленберг спочатку відвідав Київ, а опісля Луцьк, де він захотів відкрити склади для гуманітарної допомоги.

Загалом Україна була дугою країною, де місія розпочала роботу. Нині вона працює в 14 країнах та 3 континентах і допомагає понад 500 мільйонам дітей. Та щоразу вони несуть те саме повідомлення - «Ісус любить вас».

Радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що фонд дарує найважливіше – увагу та підтримку. Тож від міської ради він вручив Валленбергу подяку за роботу. Відзначили подякою й обласне управління фонду. Без його допомоги на Волині не змогли б реалізувати низку проектів.

«Неодноразово, коли люди отримували соціальні пакети, було видно сльози на очах. Вони не могли собі дозволити того, що у соціальних пакетах, через скромний дохід», - зауважив перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Опісля про діяльність місії розповіла голова Волинського обласного фонду Людмила Лонюк. За 25 років ввезли та роздали потребуючим понад 8 тисяч тонн гуманітарної допомоги для 5 млн людей, яку передали найбільш нужденним – родинам з дітьми, інвалідам та хворим.

Щороку оздоровлюють тисячі дітей на базі християнських таборів. Найбільший на Волині – у селі Дубечне, де щороку оздоровлюють 1600 дітей. Йдеться не лише про ігри чи розваги, а й про навчання молитов.

У країнах Скандинавії оздоровили понад 4000 дітей, які постраждали від наслідків ЧАЕС, понад 1500 із них – із Волині. За словами Лонюк, чимало дітей після візиту змінили стиль життя на краще. 12 дітей зі складними патологіями успішно прооперували за кордоном. Щомісячно виділяють кошти на лікування дітей та закупівлі соціальних пакетів.

Окрім того, фонд реалізовує низку про, зокрема виховання антикорупційного покоління. Дітей змалку мовою казки навчають, чому корупція – це погано. У школах створюють клуби некорумпованого покоління та агітбригади.

Неодноразово фонд відсилав гуманітарну допомогу в зону АТО та на лікування військових.

«Все, що ми робимо, - для того, щоб сяяли очі дітей», - підсумувала Лонюк.

Завдяки місії низка волинських лікарень отримувала меблі, дороге обладнання та імпортні ліки, а також проводила ремонти цілих відділень. Так, за словами головного лікаря Луцької міської клінічної лікарні Лариси Духневич, для закладу від 2003 року спрямували 2 млн 800 тис гривень. Допомагали також функціональними ліками, матрацами, одягом, який використовує весь персонал у лікарні.

Заклад отримував каталки, катетери та інше обладнання. Фонд дарує увагу та допомагає з лікуванням хворих, співпрацюючи з низкою волинських лікарень різного спрямування - тубдиспансерами, дитячими лікарнями, закладами для дешевнохворих тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Благодійний фонд «Дитяча місія. Україна» звітував про роботу
26 жовтень, 2017, 12:43