Погода, Новости, загрузка...

Для Януковича в Криму будують ще одне «Межигір'я», – ЗМІ. ФОТО

http://www.pravda.com.ua/
Масштабне будівництво приватного маєтку для Сім’ї триває на південному узбережжі Криму, - йдеться в публікації Української правди.

Про це пишуть Українські новини.

Друге Межигір'я будують на базі Мис Айя. Так, у простих громадян за допомогою корупційних схем забрали тисячі гектарів землі разом із заповідниками та незайманими пляжами, серед яких – відомий Загублений світ.

Автори матеріалу опублікували низку фото будівництва резиденції, зроблені з найвищої точки мису Айя, розміщеного над віллою. Журналісти роблять висновок, що будівництво йде швидкими темпами, і прогнозують, що вже до Нового року як мінімум зовнішня частина палацу буде готова.

Загублений світ
Загублений світ



Також наводяться докази того, що маєток біля підніжжя мису Айя будується саме для президента України. Зокрема, автори розслідування пишуть, що палац будують на місці, де нещодавно стояв головний корпус бази відпочинку працівників Укравтодору Мис Айя.

Як повідомляється, ця база була приватизована в один час з Межигір'ям під час другого прем'єрства Януковича, і по суті, пише УП, тими ж особами. Влітку 2007 року все майно бази, зокрема, який з 3,5 га було продано за 6360000 гривень.

Гармати вкрадені з Севастополя для маєтку Януковича
Гармати вкрадені з Севастополя для маєтку Януковича


Офіційно власником стала сімферопольська фірма ТОВ Арктур-Крим, основним засновником якої було ТОВ Укркиївресурс.
Водночас, ця фірма була засновником ТОВ КиївУніверсалСервіс, обслуговуючого Межигір'я - місцеві садівники, двірники, кухарі та конюхи там отримують зарплату, зазначає видання.

Крім того, Укркиївресурс був засновником ТОВ Центравіа, яка є власником вертольота і літака, на яких літає Янукович. Укркиївресурс був засновником ТОВ СПС-Груп, яка купує обробку і меблі для нового клубного будинку в Межигір'ї.

Автори матеріалу звертають увагу, що Укркиївресурс був зареєстрований у Броварах, в будинку, який побудував Андрій Кравець - нинішній керівник Державного управління справами. У тому ж будинку було зареєстровано і ТОВ Дім лісника, яке приватизувало дві колишні резиденції в Сухолуччі, де «любить полювати Янукович».



Водночас, сказано у розслідуванні, власником бази Мис Айя ТОВ Арктур Крим було не довго. Після зміни уряду прокуратура Криму звинуватила Фонд держмайна в незаконній приватизації бази відпочинку Мис Айя. Слідство встановило, що під час приватизації була істотно занижена вартість майна бази.

В результаті Арктур-Крим швидко передав все своє майно іншому підприємству - ТОВ Норд 2007.



«Те ж саме відбулося з Межигір'ям. Те, що це була чисто формальна передача, доводить той факт, що ТОВ Арктур-Крим і Норд-2007 були родинними структурами, зокрема, мали одного директора - Лошакова Володимира Ігоровича. А засновником Норд-2007 стало ТОВ Архітектурно-будівельна компанія Технопромсервіс. Ця фірма через деякий час стала вузловим центром бізнесу Сім'ї», - пише УП.

Автор матеріалу спілкувалася з будівельниками палацу на мисі Айя, яких поселили на сусідній базі Батіліман. На питання, для кого будують, автору всі без винятку відповідали: «Для Януковича».