Погода, Новости, загрузка...

На Донбасі велосипедист нападав з ножем на бездомних, які викликали у нього відразу

provse.te.ua
Міліціонери затримали велосипедиста, який нападав на безпритульних у Маріуполі, що у Донецькій області.

Про це повідомляє УРА-Информ.

У чергову частину Жовтневого райвідділу міліції надійшло повідомлення зі швидкої медичної допомоги про те, що в хірургічне відділення доставили місцевий мешканця з проникаючим пораненням, яке він отримав на вулиці Енгельса. А в нічний час наступного дня до лікарні з Театрального скверу привезли другого чоловіка з ножовими пораненнями.

Обидва постраждалих описували однакову схему нападу, однак нападника ніхто з них не запам'ятав. Завдяки камерам відеоспостереження вдалося встановити декілька осіб, які перебували у той час у місцях інцидентів, і розглянути силует одного невідомого, який пересувався на велосипеді. Саме цього хлопця, ким виявився 20-річний місцевий мешканець, і затримали за лічені години після нападу та доставили слідчому. Під час допиту підозрюваний дав свідчення.

Як розповів заступник начальника ВКР Жовтневого РВ Іван Гранкін, затриманий виявився безробітним і несудимим. Чоловік проживав з матір'ю і часто виїжджав на своєму велосипеді і катався по центральній частині міста.

У той день він сів на велосипед і прихопив з собою розкладний ніж. Проїжджаючи вулицею Енгельса, побачив брудного чоловіка, який збирав пляшки. Людина без певного місця проживання викликав огиду у велосипедиста. Не довго думаючи, останній вирішив розправитися з неблагополучним членом суспільства: завдав йому три удари в область живота.

Приблизно о 03:00 поблизу драматичного театру схоже він вчинив з ще одним жебраком, який збирав порожню тару в центральному сквері.

Зараз підслідний не може дати зрозумілу відповідь про причини скоєного. Наразі відкрито два кримінальних провадження за статтею 121 Кримінального кодексу України – «Умисне тяжке тілесне ушкодження». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років. Фігурант затриманий і перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.