Погода, Новости, загрузка...

У Харкові засудили грабіжників, які за місяць «обчистили» 17 квартир

ye.ua
Полтавських «гастролерів», які протягом майже місяця скоїли 17 квартирних крадіжок у Харківській області, визнав винним Московський райсуд Харкова.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

У повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області йдеться, що двом злочинцям присудили по 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Ще одному покарання призначено з випробувальним терміном на 3 роки. Стосовно четвертого члена банди винесено постанову про закриття кримінальної справи у зв'язку зі смертю - він покінчив життя самогубством у Харківському СІЗО (у травні 2011 року - авт.)», - повідомляють у відомстві.

У повідомленні також наголошується, що вирок не набув чинності, і прокуратура області має намір оскаржити його у зв'язку з м'якістю вироку. Зокрема, держобвинувач не згоден з умовним терміном, до якого засуджено одного з членів ОЗУ.

Учасники ОЗУ спеціалізувалися на квартирних крадіжках. Вони підшуковували потенційні об'єкти - квартири на перших поверхах із пластиковими вікнами. В Харківській області за неповний місяць наприкінці 2010 році ОЗУ скоїла 17 крадіжок. Її учасники забирали золоті вироби, комп'ютерну техніку та гроші. Загальна сума завданих ними збитків оцінюється в суму понад 250 тисяч гривень.