Погода, Новости, загрузка...

Патріарх Кіріл їде в Київ на бронепоїзді з триметровим хрестом. ФОТО

Патріарх Московський і всієї Русі Кіріл разом з предстоятелями інших православних церков відправився до Києва на спеціальному поїзді.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

У поїзді знаходиться триметровий хрест апостола Андрія Первозванного, принесений з Греції до Росії, Україну і Білорусію Фондом Андрія Первозванного.

«Велика подія має місце на просторах історичної Русі. Ми святкуємо 1025-річчя Хрещення нашого народу. І це супроводжується дуже важливими діями", - сказав патріарх журналістам в п'ятницю на Київському вокзалі Москви.



Патріарх Кіріл назвав важливим те, що навколо великої загальнохристиянської святині - хреста Андрія Первозванного – зібралися предстоятелі і представники всіх помісних Православних церков, «щоб помолитися, згадуючи велике діяння князя Володимира, подякувати Господу за весь такий непростий, тернистий історичний шлях Російської православної церкви» і помолитися про те, щоб «Він милість свою схилив перед народами нашими в майбутньому».

Той же літерний поїзд з предстоятелями Церков після Києва відправиться до Мінська і повернеться до Москви 30 липня.



Тим часом, директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс зазначив, що станом на 26 липня підтверджено участь президентів Росії, Молдови та Сербії у заходах з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі.

Він уточнив, що Білоруська сторона не підтвердила участі Олександра Лукашенка у святкуванні.