Погода, Новости, загрузка...

Пасажири останніх вагонів поїзда, який розбився в Іспанії, загинули у вогні

www.segodnya.ua
Люди, які їхали в останніх вагонах іспанського поїзда, що розбився в Галісії, не мали шансу вижити.

Про це повідомляє НТВ.

Іспанські слідчі продовжують з'ясовувати всі обставини аварії поїзда на під'їзді до Сантьяго-де-Компостела.

Як виявилося, загалом постраждали останні вагони, які були причеплені до хвоста потяга. У цього поїзда було два локомотиви, і дизпальне з другого після того, як він перекинувся, фактично залило останні два вагони. Люди опинилися в палаючій пастці і загинули практично всі.

За останньою інформацією, загальна кількість жертв становить 80 людей, більше сотні потрапили до лікарень. Досі там залишаються 95 осіб, 36 з них у важкому стані. Місцевий футбольний стадіон у п'ятницю був перетворений в морг, оскільки там відбувається процедура упізнання. До цих пір більше 10 людей залишаються неупізнаними.

Слідчі будуть допитувати машиніста поїзда, який зараз також перебуває на лікарняному ліжку. Покази 52-річного Франциско Хосе Гарсона, ветерана-залізничника з 30-річним стажем, очевидно, стануть одними з ключових у відповіді на питання: що ж все-таки сталося на тому фатальному повороті.

Причиною катастрофи називають неприпустиме перевищення швидкості. Ще пару років тому машиніст зумів розігнати свій склад на цьому небезпечній ділянці до 200 кілометрів на годину. Проте технічні фахівці говорять, що таке неможливо, оскільки повинна спрацювати техніка і захист, яка забороняє машиністам розганяти поїзд до такої високої швидкості. Тому не виключено, що тут могла бути і технічна помилка.