Погода, Новости, загрузка...

СБУ спростовує причетність до побиття політолога FEMEN, - ЗМІ

femen.org
Інцидент з громадською організацією FEMEN ніяк не дотична до будь-яких заходів Служби безпеки України.

Про це повідомляє Корреспондент.

Йдеться про напад на політолога Віктора Святського, який стався ввечері 24 липня у центрі Києва.

Анна Гуцол з FEMEN у коментарі ВВС Україна заявила, що на Віктора Святського напали ввечері 24 липня «в районі вулиць Михайлівської та Малої Житомирської», коли він ішов до офісу організації.

«Якихось точних, конкретних деталей немає, тому що він майже нічого не пам'ятає. Пам'ятає, що перед тим, як на нього напали, йому сказали: «Вони будуть наступні», це стосувалось саме нас», - розповіла активістка, яка 25 липня приїхала до постраждалого до лікарні.

За словами Гуцол, лікарі встановили у Віктора Святського черепно-мозкову травму, забої, гематоми. Однак, каже вона, «ще не всі процедури зроблені для з'ясування того, що відбулось, які травми» і що «можливий крововилив у мозок».

Анна Гуцол також пояснила, що постраждалий - не член руху, а «друг», який допомагає та консультує «в контексті геополітичних конфліктів». Зокрема він допомагав FEMEN у підготовці акцій до річниці хрещення Русі.

На запитання, чи організовуватимуть якісь акції активістки руху, Гуцол відповіла: «Ми не залишимо цю справу просто так, ми не здамось, і вони отримають свою відповідь за цей злочин».
Які саме акції проводитиме рух, активістка не уточнила.
За її словами, до нападу могли бути причетні «як ФСБ, так і КГБ», але «діяли вони точно через СБУ».

Зараз Віктор Святський перебуває в лікарні. На момент підготовки матеріалу Анна Гуцол сказала ВВС Україна, що він не може говорити по телефону, тому що погано почувається і у нього розбите все обличчя.

«Ми абсолютно спростовуємо будь-яку причетність до цього інциденту. Наразі у нас немає достовірної інформації, що там насправді відбулось, але ясно, що Служба безпеки України жодним чином не причетна до цієї ситуації, це навіть неможливо уявити в будь-якому контексті», - заявила речник голови СБУ Лада Сафонова.

Вона сказала, що наразі не знає, чи реагуватиме якось СБУ на звинувачення з боку FEMEN, проте додала, що «такі голослівні звинувачення і не потребують такої прямолінійної і симетричної відповіді».