Погода, Новости, загрузка...

В «Артеці» незаконно продавали алкоголь і цигарки

Кримські правоохоронці припинили незаконну торгівлю, в тому числі алкоголем і сигаретами, яку комерсанти влаштували на пляжі міжнародного дитячого центру «Артек».

Про це повідомляє ІА REGNUM.

Як зазначили у прокуратурі Криму, разом із міліцією і податковою працівники прокуратури навідалися на пляж «Гурівське каміння».

«Ця прибережна зона належить до території МДЦ «Артек», проте, як виявилося, фактично її захопили комерсанти, які розвели там дуже бурхливу діяльність», - йдеться в повідомленні.

«Незважаючи на відсутність будь-яких дозвільних документів і необхідних ліцензій на підакцизні товари, підприємці зробили дитячий пляж «базарною площею», торгуючи тут, серед іншого, алкоголем і тютюном. Відчуваючи себе господарями території, торговці не пропускали людей до берега без сплати грошей в розмірі від 10 до 35 гривень», - інформує прокуратура Криму.

Згідно з наданою інформацією, правоохоронці припинили незаконну діяльність. Алкогольні та тютюнові вироби на суму 10 тисяч гривень вилучили. Щодо порушників складено адміністративні протоколи. Триває збирання незаконно встановлених торгових об'єктів з узбережжя.

Прокуратура внесла подання в МДЦ «Артек» і Гурзуфську селищну рада з вимогою притягнути винних посадових осіб до відповідальності – «оскільки через їх бездіяльності була розгорнута незаконна діяльність на території, призначеної для оздоровлення дітей».