Погода, Новости, загрузка...

Лідерка FEMEN звинувачує спецслужби Росії в полюванні на них

http://ua.comments.ua/
Лідер руху FEMEN Ганна Гуцол звинувачує російські спецслужби у спробах залякати активісток жіночого руху.

Про це повідомляють Коментарі.

Раніше трьох активісток руху FEMEN і фото кора з Росії затримала міліція 27 липня, не давши їм організувати акцію протесту. Оболонський райсуд у Києві призначив їм штрафи.

Як розповіла Гоцул, кримінальне продовження проти FEMEN є нічим іншим, як залякування руху, «дії, спрямовані на запобігання акції проти приїзду президента Росії Володимира Путіна та патріарха РПЦ Гундяєва».

«Я з упевненістю заявляю від імені всього руху - це справа рук російських спецслужб разом з українськими спецслужбами і МВС», - додала Гуцол.

Лідер FEMEN вважає, що у президента Путіна і патріарха Кіріла є особисті образи на активісток їхнього руху через акції, організовані проти них. «Ми, як борці за свободу і демократію, неодноразово проводили акції в Росії і в Україні проти Путіна і поширення впливу РПЦ на громадськість. Завжди були спроби нас зупинити. Жорстокість останніх нападів є особистою помстою Путіна і Гундяєва», - сказала вона.

Лідер жіночого руху бачить єдиний почерк у скоєних нападах на Віктора Святського і обох нападах на неї, у викраденні активісток організації разом з фотографом.

«Це продовження залякування руху FEMEN, дії, спрямовані на запобігання акції проти приїзду президента Росії Володимира Путіна і патріарха РПЦ Гундяєва. (...) Я з упевненістю заявляю від імені всього руху - це справа рук російських спецслужб разом з українськими спецслужбами і МВС», - розповіла Гуцол.

Вона не вірить у те, що особи винних у нападах будуть встановлені та їх притягнуть до відповідальності, хоча це не завадить їхньому руху продовжувати звертатися до міліції.
Гуцол припускає, що можливо її активісткам знадобиться охорона. На її думку, такий тиск на їхній рух говорить про те, що Україна поступово йде від демократії, репресії частішають, а отже, варто добре обміркувати, як у таких умовах далі працювати.