Погода, Новости, загрузка...

На Полтавщині зловили торговця дитячим порно. ФОТО

порно, продаж, міліція
Правоохоронці знайшли в комп’ютері порноділка 5 гігабайтів фільмів забороненого змісту.

Про це повідомляють Коментарі.

Працівниками Управління з боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України в Донецькій області під час моніторингу національного сегменту мережі Інтернет на одному з відомих сайтів було виявлено оголошення про реалізацію порнографії за участю дітей. Завдяки проведенню низки слідчо-оперативних заходів зловмисник затриманий і повідомлений про підозру у вчиненні злочину.

«На одному з сайтів, в розділі продажу відео-, аудіо продукції, наші працівники виявили оголошення про продаж дисків з порнографією, створеної за участю дітей, по 100 гривень за штуку», - розповів начальник УБК главку Андрій Небитов.

Інформація була внесена до ЄРДР, і наслідком ГУМВС при оперативному супроводі співробітників УБК розпочато досудове розслідування.

«Була проведена комп´ютерна розвідка, яка дозволила нам встановити особу, причетну до скоєння вказаного злочину. Зловмисником виявився житель Полтавської області, який оголошення про продаж порнографії, створеної за участю дітей, розмістив не лише у своїй, а й ще в трьох областях України, в тому числі Донецької, а також у Києві», - йдеться в повідомленні.



Молодик, після перерахування на його кредитну картку певної суми, яка, зазвичай, становила 100 гривень, надавав замовнику посилання з паролем для доступу до архіву з порнографією, яка створена за участю дітей, або диск з уже записаним відео. Співробітники міліції мають оперативну інформацію про декілька транзакцій по карті підозрюваного, будуть встановлюватися всі особи, які мали контакт з підозрюваним. Серед них були і такі, які пропонували свої «артистичні» здібності у зйомках порнографії.

Підозрюваний був затриманий донецькими правоохоронцями рано вранці біля свого будинку на Полтавщині. Під час обшуку у нього було вилучено комп´ютер та цифрові носії з інформацією, що містить ознаки порнографії за участю дітей загальним обсягом близько 5 гігабайт, та інші дані, які підтверджують його злочинну діяльність.

Усе вилучене направлено на комп´ютерно-технічну експертизу для визначення кваліфікації злочину. Наразі фігуранта звинувачують за ч. 4 ст. 301 КК України - «ввезення, виготовлення, збут, розповсюдження творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію». Ця частина передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі. Не виключено, що його дія будуть перекваліфіковані на ч. 5 цієї ж статті (дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб), а це вже від 7 до 12 років позбавлення волі.

20-річний хлопець запевняє, що не знав, що своїми діями порушує закон, хотів «просто» заробити грошей. Він проживає з матір´ю і 4-річною сестрою, достаток в сім´ї невеликий, а роботу знайти не може.