Погода, Новости, загрузка...

У Росії порушили кримінальну справу проти басиста Bloodhound Gang

Краснодарські правоохоронці порушили справу за фактом наруги над державним прапором РФ басистом американського гурту Bloodhound Gang Джаредом Хенеганом під час концерту в Одесі.

Про це повідомляє Кореспондент.

Як ідеться у повідомленні на сайті МВС РФ, порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 329 Кримінального кодексу Російської Федерації «Наруга над державним гербом Російської Федерації або державним прапором Російської Федерації». Розслідування цієї кримінальної справи взято на контроль керівництвом ГУ МВС Росії у Краснодарському краї і прокуратурою Краснодарського краю».

Крім того, на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ Росії написано, що порушення проходило в клубі Ібіца з уточненням «м. Одеса, Республіка Україна».

31 липня під час виступу в одеському клубі басист гурту Bloodhound Gang розправив і підняв український прапор, викликавши схвалення публіки. Після цього він узяв російський прапор, і зі словами «Не розповідайте про це Путіну» засунув прапор спереду собі в штани, після чого витягнув ззаду і кинув у залу.

Як заявив музикант на прес-конференції, російський прапор на сцені опинився випадково. Наприкінці шоу гітарист захотів подарувати його публіці і зробив це так образливо.

Свою поведінку він пояснив тим, що в групі існує традиція: «Все, що йде зі сцени, йде через штани басиста». Пізніше бас-гітарист гурту Bloodhound Gang Евіл Джаред Хасселхофф попросив вибачення у зв'язку з інцидентом.