Погода, Новости, загрузка...

У центрі Москви повісили банер з переплутаними кольорами національного прапора. ФОТО

На будівлі Федеральної служби РФ з контролю за обігом наркотиків (ФСКН) вивісили банер з переплутаними кольорами російського прапора.

Фотографії банера опубліковані користувачами твіттера, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на Lenta.ru.

На знімках видно, що автори банера «Десять років на службі Батьківщині» поміняли місцями дві смуги російського триколора. В результаті червона смуга, яка повинна була бути знизу, виявилася посередині, а її місце зайняла синя. Сучасного прапора аналогічної забарвлення в довідниках знайти не вдалося.

У свою чергу представник прес-служби відомства заявив РІА Новини, що банер просто перекинувся через вітер. У той же час на фотографії помітно, що зверху (біла) смуга триколора залишилася на своєму місці. Якби банер з правильним прапором перекинувся, то саме вона помінялася б місцями з червоною, в той час як синя смуга в будь-якому випадку виявилася б посередині. Крім того, букви і російський герб, що є сусідами на банері з триколором, також не виглядають перевернутими. Представник ФСКН також не пояснив, чи як вітер міг повернути намертво прикріплений до стіни односторонній банер.

За останні кілька місяців це вже не перший випадок плутанини з кольорами російського прапора. Зокрема, в липні над адміністрацією підмосковного Домодєдово підняли перевернутий триколор, що викликав у блогерів асоціації з прапором Сербії.

Крім того, перевернутим російський прапор опинився і на золотих медалях, які в кінці червня вручили відмінникам в декількох московських школах.