Погода, Новости, загрузка...

Тисячі озброєних людей штурмували кордон Туреччини

Декілька тисяч людей спробували прорватись із Сирії на територію Туреччини.

Про це пише Газета.ua.

Під час спроби їх зупинити отримали поранення, як мінімум, 18 турецьких прикордонників, - повідомляє агентство Reuters.

За даними агентства, нападники, швидше за все, були контрабандистами. Їхня кількість оцінюється приблизно в 2,5-3 тисячі чоловік. Вони закидали військовослужбовців камінням і пляшками із запальною сумішшю, а також обстрілювали їх з дробовиків. Інформації про постраждалих з боку нападників агентство не надає.

Зі свого боку турецькі військовослужбовці через гучномовці закликали присутніх розійтися. Після початку сутички вони застосували сльозогінний газ і спробували відігнати нападників пострілами в повітря. На місце події додатково перекинули ще 300 військовослужбовців. У повідомленні не уточнюється, чи вдалося комусь з агресорів дістатися до Туреччини.

За словами представників турецьких збройних сил, в країну завжди намагалися пробратися окремі контрабандисти з різних держав. Проте зіткнення прикордонників з багатотисячними натовпами почалися відносно нещодавно. Зокрема, схожа подія сталася минулого тижня. Тоді кілька сотень контрабандистів спробували перетнути кордон, але були зупинені військовими.