Погода, Новости, загрузка...

Бійня на Троєщині: проти киян застосували розпечену смолу. ФОТО. ВІДЕО

Мешканці столичного мікрорайону Троєщина учора штурмом взяли будівельний майданчик на Маяковського, 4.

Про це пише Тексти.org.ua.

Охорона незаконної будови застосувала проти киян каміння, пісок, будівельне сміття, вогнегасники, сльозогінний газ, а відтак ще й розпечену смолу.

Про це у своєму блозі пише учасник подій, громадський активіст Юрій Андреєв.

Та попри такий шалений спротив охоронців будови та фактичну бездіяльність викликаної на місце подій міліції, розгнівані кияни таки рознесли паркан та прорвались на територію будмайданчика.

Врешті-решт охорона будівництва просто втекла, знімаючи та викидаю по дорозі помаранчеві жилети та каски, за якими можна було одразу встановити їхню причетність до забудовника.

За фактом інциденту прокуратура вже порушила кримінальну справу.

Вчора, перед початком штурму, стало відомо про те, що прокуратура Деснянського району зажадала від керівництва Інспекції державного архбудконтролю скасувати будівництво на вул. Маяковського, 4. У 2010 році Київрада передала під будівництво ділянку площею 0,38 га за цією адресою приватному підприємству для будівництва торгово-офісного комплексу.

Надалі після отримання дозвільних документів забудовник почав будівництво. Однак, прокурорською перевіркою було встановлено, що документи, які дозволяють будівництво, були оформлені з порушенням законодавства.