Погода, Новости, загрузка...

На Буковині люди перекрили дорогу, вимогаючи побудувати міст. ВІДЕО

В магазин, школу чи аптеку жителі села Грушівка ходять вбрід через річку. Три роки тому міст, що з'єднує дві частини села - обвалився. Кілька трухлявих балок - все, що залишилось від переправи.

Про це йдеться в сюжеті Подробностей.

Щоб дістатися до іншого берега, селяни спускаються невеличкою стежкою.

"Я ні до лікаря не можу піти, нікуди не можу піти. У город не можу вийти. Мені немає кому буханку хліба принести", - каже жителька села Грушівка Тетяна Мигайчук.

В аварійному стані ця переправа - останніх 7 років. І весь цей час селяни самотужки її латали. Люди кажуть: не раз звертались до місцевого керівництва за допомогою. Та марно.

"Скільки разів ми були в районній адміністрації, скільки збиралися в сільраді, разом з головою. І лише одні обіцянки.
Вірити обіцянкам селяни втомились - і щоб їх нарешті почули, перекрили трасу міжнародного значення, що веде до кордону з Румунією", - ділиться житель села Грушівка Георгій Пентелейчук.

"Я за, щоб будувався міст, але, на жаль, в бюджеті сільської ради таких грошей нема!", - коментує Волоківський сільський голова Валентин Глопіна.

Дорожники, які приїхали до людей - пообіцяли: гроші на ремонт будуть: майже мільйон гривень виділять з обласного дорожнього фонду. За ці кошти забетонують опори, встановлять балки і перекриття. Причому до роботи планують узятися - вже наступного тижня.

"Технологічна карта цього моста - 90 з чимось днів. Але я вам скажу ще одне - воно може бути ще швидше. Все залежить від погодних умов", - пояснює власник будівельної фірми Василь Бічер.

Селяни погодились почекати. До наступного тижня. Якщо ж міст не почнуть ремонтували - погрожують знову перекрити дорогу.