Погода, Новости, загрузка...

На Черкащині третій день горять торфовища. ВІДЕО

За 7 кілометрів від села Рацеве, що на Черкащині, горять торфовища.

Загорання трапилося 12 серпня, ‒ пише Gazeta.ua.

Пожежа сталася внаслідок підпалів невідомими очерету. Через вітер та спеку вогонь перекинувся на поклади торфу, що знаходилися поряд. Від місця загоряння до села 7 кілометрів.

«Пожежа розпочалася вранці, було вирішено на терміновому засідання негайно ліквідувати осередки вогнища. Це не така масштабна пожежа, наприклад, у 2010 році велика пожежа була на торфовищах у Драбівському районі, її гасили кілька тижнів. Подібні випадки раніше ліквідовувалися на торфовищах у селищі Ірдинь Черкаського району», ‒ розповів Костянтин Проценко, помічник начальника управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області.

На місці події щодня працюють 20 пожежників, лісівників та жителів Рацевого. Спеціальне обладнання і переносні мотопомпи та екскаватор привезли із Черкас для того, щоб швидко ліквідувати пожежу, яка може поширюватися через спеку.

«Гасять водою, але торф такий як олія ‒ відштовхує від себе воду, тому вогонь складно загасити, потрібно спочатку обкопувати джерело поширення пожежі, а тоді аж заливати водою з дренажних каналів Тясмина. Вогонь до населеного пункту перейти не може, бо з одного боку ‒ бетонна дорога, а з іншого річка», ‒ повідомляють в прес-службі в ДСНС.

Наразі пожежні роботи на торфовищі тривають. У районі оголосили найвищий пʼятий рівень пожежної небезпеки.